Eylül 19, 2024

Her Alanda Pay Edinmek

Pek çok şirket günümüzde kurulmuş veya farlını sürdürüyor durumdadır. Günümüzde binlerce, hatta on binlerce şirket var olabilir dünya üzerinde. Bunların hepsi sektörleri ayrılmıştır ve her birinin sektörü içinde devler vardır. İşte bu devler aslında o sektörü bir şekilde kontrol edebilmektedir. Devletlerin sahip olduğu güvenlik sistemleri ya da bunun gibi başka türlü stratejik sektörler dışında pek çok alanda pay sahibi olmak büyük bir yumuşak güç unsuruna dönüşmeye başlar.

Her Alanda Pay Edinmek

Bu güç unsuru ise büyük şirketler içinde pay sahibi olmaya başlayarak mümkün olacaktır. Şöyle düşünün, bir ülkenin pek çok kaynağı aslında özel şirketlerin elindedir ve özel şirketlerin hisseleri vardır. Eğer bu şirketlerin hisselerine bir şekilde ulaşabilecek ve onların büyük bir kısmını veya önemli bir kısmını az ya da çok elde edecek bir şirket sahibi olursanız, o zaman o ülkedeki şirketlere hükmetmeye veya zamanla başlarsınız ve ardından o ülkenin kaynaklarına da bir şekilde ulaşmaya başlarsınız.

Her Alanda Pay Edinmek

Aslında o şirketler, o kaynakları dönüştürüp belli bir maddi varlık haline getirmektedir ve oradan pay sahibi olarak bu maddi varlığı elde edebilirsiniz. Ancak burada önemli olan şey, kaynak sahibi veya şirket sahibi olan o ülkelerin günü geldiğinde bu kazanımları sizden zorla almaması için en güçlü orduya sahip olmaktır. 

Yorumlar

  • Çok bildiğim bir konu değil ama olabilir

  • yatırım tavsiyesi değildir tabi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Fenike Devleti'nin Kronolojisi

bubble30
Nielawore

YILDIZ OLUŞUM KARAKOLU: DİGEL BULUTLARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun