Ekim 16, 2024

İyi Kazançla Düşen Kalite

Bir iş için belki de en büyük problemlerden bir tanesi, kazancının arttıkça kalitesinin düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıdır. Çift işletmeler kalitesiyle kazancını doğru orantılı olarak götürebilir ancak pek çok işletme kazancıyla kalitesini doğru orantılı olarak götüremeyebilir. İyi kazanan bir işletme çok kalitesiz olacak demiyorum ama ilk başta yarattığı kaliteyi genellikle kaybedecektir ve daha az kaliteli bir iş yapacaktır.

İyi Kazançla Düşen Kalite

Bunun en önemli sebeplerinden birisi belki de iyi kazancı getiren şeyin çok fazla satış yapmak olması ve çok fazla satış yapmanın da zamanla siparişleri yetiştirebilmek için kaliteden ödün verilmesi anlamına gelmesi olabilir. Tabi bazı işler vardır, tek bir ürün satabilir uzun aralıklarla ama çok pahalıya satabilir.

İyi Kazançla Düşen Kalite

Çok pahalı ve değerli bir şey üretebilir. Burada kalitenin düşmesi pek fazla söz konusu olmayabilir ama başka türlü işlerde yani çok fazla satışa dayalı kazancın olduğu işlerde kazançlar çok fazla arttıkça kalitenin düşmesi kaçırılmaz hale gelebilir. Bu sebepten dolayı iyi bir kazanç veya güzel kazanan bir şirket bazen kalitesinden ödün vermeye başlayabilir. Eskisi kadar kaliteli olamayabilir. 

Yorumlar

  • Ne yazık ki bu genellikle kaçınılmaz oluyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ayrı Ayrı

Ayrı Ayrı

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

İyi Gözlem ve Bilgi

İyi Gözlem ve Bilgi

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ayrı Ayrı

probiyotik

Venedik’te Türk Ticaret Bölgesi

bubble30
Nielawore

WHAT HAPPENS IF THE SUN GOES OUT?

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun