Ekim 11, 2024

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Mutluluk, günümüzde bir ilaç gibi, bağımlılık yapan bir ilaç gibi insanların arayışta olduğu bir konuya dönüştü. Bağımlılık yapan bir ilaç, bir insanda son derece saçma etkiler yaratabilir. Her şeyden önce bir doz kullanması gerekir. İşte günümüzde anlık mutluluklar da bağımlılık yapan doz ilaçlar gibi sürekli insanların alması gerektiği şeylere dönüşmüş durumda. Aslında insanlar isteseler bunu bırakabilirler ama çok zorlanırlar ve mutsuz olurlar.

Anlık Mutlulukla Yaşamak

O sebepten dolayı insanlar mutsuz olmamak adına bu anlık mutlulukları da bırakamıyorlar. Bırakılamayan bu anlık mutluluklar ise günün sonunda bize büyük bir yıkım olarak geri dönüyor. Çünkü o muhteşem hislere ulaşma arayışı insanın ulaşamadığı zaman son derece mutsuz olmasına sebep oluyor. İnsanlar aslında kendi dengelerini şaşırtıyorlar. Anlık mutluluğu şöyle düşünün, dengede giden bir tahterevallinin bir köşesine bir an için çok büyük bir ağırlık koyduğunuzu düşünün.

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Ne olur? Tahterevalli dengesini kaybeder. Sonra o ağırlığı birden geri çektiğinizi düşünün. Ne olur? Tahterevalli bir o yana bir bu yana, bir o yana bir bu yana gider. Ve dengesini kaybetmiş bir şekilde bir süre devam eder. İşte anlık mutluluklar da böyledir. Sizi bir anda bir konuda zirveye çıkarır, sonra bir anda bittiği zaman tekrar bir dibe çakılır, bir toparlanırsınız, bir dibe çakılır, bir toparlanırsınız. Bu yüzden bu tarz şeylerden uzak durmak daha iyi olabilir. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çatışma

Çatışma

Alışkanlıkları Kontrol Altına Almak

Alışkanlıkları Kontrol Altına Almak

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Yalancı Yorgunluk

Yalancı Yorgunluk

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çatışma

probiyotik
bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun