Eylül 21, 2024

Aslında Bize Ait Değil

İnsanlar genellikle ya ait oldukları ya da kendilerine ait olan bir ortam, bir insan veya insanlar arayabilirler. Bir yere ait olma veya bir şeylere sahip olma belki de insanların en çok istediği şeylerden bir tanesidir. Veya içten içe en çok ihtiyaç duydukları şeylerden bir tanesidir. Ancak burada şöyle bir sıkıntı var ki, birincisi ait olma veya sahip olma konuları göründüğü kadar basit olmayabilir. İkincisi ise aslında insanların yaşı ilerledikçe kimse kimseye ait olamaz veya sahip olamaz hale gelir.

Aslında Bize Ait Değil

Bunu şöyle açıklayayım sizlere. Ait olmak veya sahip olmaktan kastettiğim şey, daha ruhani bir şey. Yani kimse kimsenin kölesi değil ya da kimse kimsenin efendisi de değil. Ama içsel olarak bir insana sahip olduğunuzu veya bir insana ait olduğunuzu bilmek size iyi gelebilir. Ancak insanlar belli bir hayat tecrübesinden sonra, belli yaşanmışlıklardan sonra ne birine ait olabilecek ne de birine sahip olabilecek bir durumda olurlar.

Aslında Bize Ait Değil

Aslında hayatın getirdiği ve insandan götürdüğü bu durum belki de bir insanın asla kabullenmek istemeyeceği veya yüzleşmek istemeyeceği bir durumdur ama gerçek budur. Belli bir hayat tecrübesinden sonra hiçbir insan hiçbir diğer insana ait olamayacak hale gelir. Bu sebepten dolayı aslında hiçbir insana sahip de değilizdir. Bunu artık bilmemiz lazım. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hep Olmayacak

Hep Olmayacak

Güvenlik Endişesini Kullanmak

Güvenlik Endişesini Kullanmak

İletişimde Ara Statüler

İletişimde Ara Statüler

Aslında Bize Ait Değil

Aslında Bize Ait Değil

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun