Ekim 16, 2024

Ayrı Yapılan Her Şey Ayrıştırır

Bir topluluk içinde birlikte yapılan her şey o topluluğu daha çok birbirine bağlar. Birlikte bir şeyler yapmak, birlikte yemek yemek, birlikte bir su içmek bile, birlikte acı çekmek, birlikte mücadele vermek, birlikte sevinmek, neşelenmek... Bu tarz durumların birlikte yaşanması o topluluğun birbirleriyle olan bağları kuvvetlendirir ve ilişkilerin daha iyi olmasını sağlar. Ancak bunun tam tersi durumda ise tam tersi bir etki yaşanır.

Ayrı Yapılan Her Şey Ayrıştırır

Ayrı ayrı yapılan her şey ise bu topluluğu ayrıştırır ve gruplaşmaların ortaya çıkmasına sebep olur. Burada ayrı ayrı yapılan şeyler ise bir köşede ayrı ayrı gidip konuşmak, farklı türden şekilde eğlenmek, farklı şeyler yapmak olabilir. Örneğin, bir topluluk içinde bir grup insan kendi aralarında oturup konuşmaya başlarlarsa, bu durum o grup insanın topluluğun yönelinden ayrışmaya başlaması anlamına gelebilir ve gruplaşma başlar.

Ayrı Yapılan Her Şey Ayrıştırır

Sadece bu bile bir ayrışmaya sebep oluyor olabilir. Veyahut da bir topluluk içinde bir grup kendi arasında eğlenirken diğer bir grup farklı bir şekilde eğleniyorsa, bu bile ayrışmaya sebep oluyor olabilir. Sonuç olarak, bir topluluk içinde ayrı yapılan her şey ayrıştırıcı etkiye sahiptir. 

Yorumlar

  • İnsanların ayrışması o kadar da zor değil

  • Katılmıyorum aslında

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ayrı Ayrı

Ayrı Ayrı

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

İyi Gözlem ve Bilgi

İyi Gözlem ve Bilgi

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ayrı Ayrı

probiyotik

Venedik’te Türk Ticaret Bölgesi

bubble30
Nielawore

WHAT HAPPENS IF THE SUN GOES OUT?

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun