Ekim 23, 2024

Birinin Yerken Diğerinin Bakması

Bu durumla ilgili söylenmiş söz de aynen başlığın kendisine benziyor. Ancak bu sözün gerçekten de gerçeği yansıtan bir anlamı var. Bu sözün tamamı ise biri yerken biri bakarsa kıyamet numaradan kopacağı ile ilgili. Ve gerçekten de biri yerken biri bakarsa böyle oluyor. Bunu renginle fakir arasındaki ayrım olarak düşünmeyin sadece. Bir toplulukta bir kişinin herhangi bir konuda başkalarından daha fazlasına sahip olması ve bunun bilinmesi, sahip olmayanlar tarafından sonunda kötü olaylar yaşanmasına sebep olabilir. Bu her şey için geçerlidir.

Birinin Yerken Diğerinin Bakması

Sadece maddi durumlar için düşünmemek lazım. Birisinin gördüğü fazladan sevgi, ilgi bile bir kıskançlık yaratabilir ve kötü şeyler olmasına sebep olabilir. Birisinin yaşadığı kötü olaylar bile bir kıskançlık yaratabilir. Ya da iyi olaylar desek daha doğru olur.

Birinin Yerken Diğerinin Bakması

Birisinin yaşadığı bir başarı bile diğerinin yaşayamadığı bir başarı olduğu için bir kıskançlık yaratabilir. Sonuç olarak geldiğimiz noktada biri kazanırken veya biri alırken diğerinin alamaması kötü şeylere sebep olabilir. Bu sebepten dolayı hayatta yapabileceğimiz en akıllıca şey tüm kazançlarımızı, tüm zaferlerimizi, başımıza gelen tüm iyi şeyleri mümkün olduğunca insanlardan giz tutarak yaşamaktır. 

Yorumlar

  • Büyük çatışmaların sebebi

  • Hoş olmayan bir durum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun