Ekim 18, 2024

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

İnsanın bugünkü halini oluşturan hemen hemen her şeyin çocuklukta belirlenmiş olması gerçekten de enteresan bir durum. İnsan karmaşık bir varlık ama çocukluğu bu karmaşık yapısının nasıl bir karmaşık yapı olacağına dair büyük bir etki yaratıyor. Katık olan pek çok düzenin başlangıç koşullarının sonradan gelişecek olaylara büyük bir etkisi olabiliyor. İşte insanda da galiba durum bu şekilde geçerli. İnsan karmaşık bir canlı ama çocukluğu yani başlangıç koşulları yetişkinlikte nasıl bir olacağına dair önemli izler bırakıyor insanlarda.

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Çocuklukta yaşanan her şey geleceğimizi etkileyebilecek durumda. İşin daha da kötü yanı, çocukluğumuzda yaşadığımız hemen hemen her şey, her insanda farklı bir etki yapabilecek potansiyelde. Örneğin, sizde travma yaratmayan bir olay çocukluğunuzda, başka bir insan üzerinde çok daha büyük etkiler yaratabilir. Aynı olaydır ama insanlar üzerindeki etkisi farklıdır. Yani burada bir olayın bir insana ne kadar etki edeceğini de tahmin edemezsiniz.

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

İnsandan insana bu etki derecesi de değişir. Bu sebepten dolayı insanın karmaşık yapısını da öngörmek imkansızdır. Sadece bir tahmin yürütülebilir. Veyahut da gün gelince ve teknoloji ilerleyince, hesaplanması gereken her şey hesaplanınca ancak tutarlı tahminler oluşturulabilir. Ama şu an için insanın çocukluğu onu farklı yollarda son derece ciddi şekilde etkileyebiliyor. Ve bu etkinin sadece tahmini yapılabiliyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birlikte

Birlikte

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Heyecanın Artması

Heyecanın Artması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birlikte

probiyotik

Kızılderili Dansçılar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun