Eylül 17, 2024

Devam Etme İsteği

Bir insan için hayatta devam etme isteği belki de en yoğun isteklerden bir tanesidir. Bir nevi ölümsüz olmak gibi düşünebilirsiniz bunu. Tabii ölümsüzlüğe günümüzde kimse ulaşamıyor. Ama bazı insanlar ölümsüz olmasa bile asla unutulamayacak işler başarma yeteneğine sahiptirler. Bu örneğin bir devlet kurmak olabilir, büyük bir komutan olmak olabilir, bilim adamı olmak, sanatçı olmak olabilir. Öyle insanlar asla unutulmaz.

Devam Etme İsteği

Ancak bunun haricinde bir de insanların kendi neslini devam ettirme isteği vardır. Yani kendisinden olacak ve kendi devamlılığını sağlayacak bir çocuk dünyaya getirmek veya çocuklar dünyaya getirmek. Bu o kişi için tam bir ölümsüzlük olmasa da kendi devamlılığının bir anahtarı olacaktır. Günümüzde aslında baktığımız zaman pek çok sosyal ve kültürel kavram insanın kendisini devam ettirebilmesi üzerine inşa edilmiştir.

Devam Etme İsteği

Topluların devamlılığı veya bireylerin kendi devamlılığı en büyük sosyal temellerden birisi budur. Ancak günümüzde değişen sosyal toplum yapısı ve kültürel yapı, bireylerin de kendilerini nasıl devam ettirebilecekleri konusunda büyük bir soru işareti doğurdu. Çünkü günümüzde özellikle insanların devam etmesi eski toplumsal yapı bozulduğu için çok daha zor bir hal almış gibi görünüyor. Artık biz nasıl bir gelecek beklediği konusunda gerçekten kimsenin net bir fikir olduğunu zannetmiyorum. 

Yorumlar

  • İnsan bir şekilde kendinden olanın sonsuza kadar devam etmesini ister

  • benim de yok inşallah güzeldir

  • Hiç eksilmesin kimseden

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun