Eylül 19, 2024

Diğer Seçeneği Görmek

Hayatta yaşayabilmemiz için önümüze pek çok fırsat sunulur. Ancak bu fırsatlardan sadece bazılarını veya birkaçını yapabilecek yeteneğe sahipizdir. En azından kendimizi zorlamazsak bu durum böyledir. Örneğin, insanların geçimlerini sağlayabilmeleri için yapmaları gereken şey gidip bir işte çalışmaktır. Bu, hayatta günümüz modern toplumunda hayatta kalabilmek için en yaygın seçeneklerden bir tanesidir.

Diğer Seçeneği Görmek

Peki ya hayatta başka seçeneklerimiz olsaydı veya bunu fark etseydik, sadece çalışma konusunun için değil, hemen hemen her konuda genelin ve alışılmışın dışında başka seçeneklerimiz olabildiğini fark etseydik ve bunları yapmaya çalışsaydık? Örneğin, bir futbolcunun kaleye gol atabilmesi için genelde kaleye yaklaşması gerekir ve takım arkadaşlarıyla birlikte iyi bir saldırı gerçekleştirmesi gerekir. Genelde goller böyle atılır. Ancak alışılmışın dışında bir gol atabilme yolunu bulan bir futbolcu örneğin uzak mesafelerden topa her vurduğunda gol atabiliyor.

Diğer Seçeneği Görmek

Varsayalım ki o zaman bu diğer seçeneği gören futbolcu ve futbol takımı gol atmak için hangi seçeneğe yönelir? Takım oyunuyla saldırıp gol atmak için çabalayamaya mı yoksa uzaktan topa vurup her seferinde gol atmaya mı? Diğer seçeneği görmek hayatta bizim açımızdan o seçeneği vazgeçilmez kılmaya başlar. Çünkü daha iyi olan, daha kolay olan ve gerçekten de bizi sonuca ulaştırabilen diğer seçenekleri görmek ve bunu yapabildiğimizi görmek bizi hayatta bambaşka yerlere sürükler ve artık eski seçeneği yapmak istemeyiz. Eskisi gibi her insanın yaptığı şeyleri yapmak yerine yeni seçenekleri yapmak isteriz. 

Yorumlar

  • Diğer seçeneğe bir kere geçildiğinde bir daha insan eskiye dönmek istemeyebilir

  • Bazen en zorlu durumdur

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun