Ekim 06, 2024

Disiplinin Giderek Azalması

İster uzun vadede olsun ister kısa vadede olsun, yaptığımız bir işe başladıktan sonraki zamanlarda o işe karşı olan disiplinimizin ve motivasyonumuzun giderek bozulup düşmesi durumuyla karşı karşıya kalırız. Örneğin, bunu çok kısa bir vadede düşünürsek, oturup ders çalışmaya başladığınızda, ilk çalışmaya başladığınız haldeki konsantrasyonunuzla yarım saat sonraki konsantrasyonunuz arasında büyük bir fark olacaktır.

Disiplinin Giderek Azalması

Dikkatiniz çok daha kolay dağılmaya başlayacaktır yarım saat sonra, daha da gevşeyeceksinizdir. Veya herhangi bir işe, bunu uzun vadede eğer gelirse kısa veya orta vadede, herhangi bir işe başladığınız anı düşünün ve o işe başladığınız andaki hevesiniz ile bir ay sonraki hevesiniz ve disiplininiz arasındaki farkı bir görün. Ne yazık ki insan bir şekilde yaptığı işlerde bozulmaya gitme eğilimindedir. Bu bozulma ne yazık ki pek çoğumuz için kaçırılmazdır.

Disiplinin Giderek Azalması

İrademiz ne kadar kuvvetli olursa, bu bozulmaya karşı direnebiliriz ama bu bozulma illaki yaşanacaktır. Burada olay, bozulma yaşandıktan sonra tekrar toparlanır, tekrar düzenli bir şekilde çalışmaya veya çabalamaya devam etmekle alakalıdır. Ve işin kötü yanı şudur, siz toparlandıktan sonra yine bozulacaksınız. Bozulduktan sonra yine toparlanıp çalışmanız lazım. Sonra yine ve yine ve yine aynı süreç olacaktır. Bunun ne yazık ki çözümü toparlanıp çabalamaya devam etmenizdir. Başka türlü bu işin içinden çıkamazsınız. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Büyü Bozuldu

Büyü Bozuldu

İnsanların Anlamını Yitirmesi

İnsanların Anlamını Yitirmesi

Disiplinin Giderek Azalması

Disiplinin Giderek Azalması

Elimizdekinin Sınanması

Elimizdekinin Sınanması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Büyü Bozuldu

probiyotik

Nasıl Yüzebiliyoruz?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun