Eylül 17, 2024

Gerekliliklerle İstekler Arasında Kalmak

Hayatımızın içinde bir yapmak istediklerimiz varken bir de yapmamız gereken şeyler vardır. Mesela yapmak istediğimiz şeylerden birisine önlek verelim. Dışarı çıkıp gezmek, eğlenmek olabilir. Oyun oynamak olabilir. Bir hobi ile uğraşmak olabilir. Bu yapmak istediğimiz şeydir. Yapmamız gereken şeyler ise Çalışmak İyi bir hayat kurmak Sonra daha çok çalışmak Sorumluluklarımızı düşünmek, o sorumluluklarımızı yerine getirmek Bu tarz şeylerde yapmamız gereken şeylerdir. Ne bileyim, iyi bir insan olmak, düzgün bir insan, birey olmak, yapmamız gereken şeylerdir. İşte insan günümüzde, aslında en çok da günümüzde, yapmak istediği şeylerle yapması gereken şeyler arasında kalmış gibi duruyor.

Gerekliliklerle İstekler Arasında Kalmak

Yapılması gerekenlerle yapmak istediklerimiz arasında kalmaksa, basit bir örnekle açıklamak gerekirse şöyle bir şeydir. Kendi lise yıllarınız ya da üniversite yıllarınızı hayal edin. Sınav yaklaşıyordur ve ders çalışmanız gerekiyordur. Bu gereken kısım. Ama sizin yapmak istediğiniz şey ise dışarı çıkıp eğlenmektir. 

Gerekliliklerle İstekler Arasında Kalmak

Ve siz eğlendiğinizde yani yenik düştüğünüzde içinizdeki o çocuğa ve iradenizi kullanıp yapmanız gerektiğini yapamadığınızda içinizde kendinizle hesaplaşmaya başlarsınız. Sonra sınav günü gelir. Sınavdan başarısız olduğunuzda da kendinizle hesaplaşmaya başlarsınız. O sınavı telafi etmek için yazın büte gelmek zorunda kaldığınızda yine kendinizle hesaplaşırsınız. İşbihazanın yapması gerekenlerle yapmak istedikleri arasında gidip gelmesi ve hesaplaşması tam olarak bu şekildedir. Bir şey gerekiyorsa onu yapın. İstediğiniz şeyleri sonrasında da yapabilirsiniz. 

Yorumlar

  • İnsanın kendisini yiyip bitirdiği bir durum

  • Önce her zaman ihtiyaç

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun