Eylül 21, 2024

Hayır Diyememek

Hayır diyebilmek, eleştirebilmek veya bir insana uçtan uzaklaşabilmek aslında son derece önemlidir. Çünkü bu sizin kendinize olan bağlılığınızı, saygınızı ve yalnız kalmaya olan cüretinizi gösterecektir. Bu tarz davranışlar insanların hoşuna gitmese bile sizin için son derece gerekli olabilir. Bir düşünsenize, sadece o insanı kaybetmekten korktuğunuz için ona hayır diyemediğinizi, onun peşinde koştuğunuzu, dediklerini yaptığınızı sadece bir düşünün.

Hayır Diyememek

Sizce o insanın ya da kendinizin size saygısı kalır mıydı? Muhtemelen kalmazdı. Hayır diyemediğimiz zaman ve insanlar için daha çok fedakarlık yaptığımız zaman, onların da bizim için daha fazla şey yapmaya hazır hale geleceklerini düşünebiliriz. Bu normal bir mantığın, aklın düşünebileceği bir şeydir. Daha fazlasını verirsem daha fazlasını alırım. Ama işler öyle yürümüyor ne yazık ki. 

Hayır Diyememek

Hatta tam tersine, siz hayır diyemedikçe veya o insanın davranışlarına daha çok tahammül gösterdikçe, o insanın size karşı olan saygısı daha çok azalıyor ve size karşı olan saygısı azaldıkça, bağlılığı da daha çok azalıyor ve aslında sizden daha çok uzaklaşmış oluyor. Ve sonra siz onu kazanmak için daha fazlasını vermeye hazır hale geliyorsunuz. Hata bu. Daha fazlasını vermek. Hayır diyememek. Bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülüklerden birisi. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Taşıma

Taşıma

Rehberimizde Biriken Numaralar

Rehberimizde Biriken Numaralar

Hayır Diyememek

Hayır Diyememek

Yüksek Beklentiler İçine Girmek

Yüksek Beklentiler İçine Girmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun