Eylül 19, 2024

Herkes Kendinden Olanı İster

Esaların birbirlerine ayırmasının en önemli araçlarından bir tanesi, aslında bir deyim, bir söz olarak kullanılabilecek. Ancak günümüzde pek çok iletişimi ve yapılanmayı temsil eden benden olup olmama veya bizden olup olmama kavramını içerir. Bizden olup olmama kavramı ise genel olarak bir insanın diğer insanla aynı kafa yapısına, aynı kültüre, aynı şeyleri sevmesine, aynı şeyleri sevmemesine, benzer çocukluklar geçirmesine veya benzer hayatları yaşayıp yaşamamasına göre şekillenen bir durumdur.

Herkes Kendinden Olanı İster

Benzerlikler çok fazlaysa genellikle insanlar o insan için bu da bizden diyebilirler. İnsanların sizden olup olmaması durumunu çok fazla abartmak ise toplum içinde gruplaşmaların, hatta bu grupların birbirlerine karşı olumsuz duygular beslemelerinin önünü açabilir. Çünkü insanlar kendisinden olduğunu düşündüğü insanları sürekli olarak yanına çekmek istedikçe, kendisinden olmayarak gördüğü herkesi dışlamaya başlar. 

Herkes Kendinden Olanı İster

Bu işin sonu hak yemelere kadar gidebilir. Bu işin sonu çok büyük insan kayırmalarına kadar gidebilir. Haksızlıklara sebep olabilir bu tarz bir düşüncenin giderek fazlalaşması. Bu yüzden bir insan aslında adalet duygusunu her zaman için bu kişi bizdendir veya değildir düşüncesinden daha önde tutmalıdır. Tabi yapabilirse eğer yapmazsa kendisinden olanları sürekli olarak kayıracaktır ve bir çatışmanın önünü açacaktır zamanla. 

Yorumlar

  • İnsan öncelikle kendine en yakın olanı seçer

  • Buna çok katılmıyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun