Eylül 17, 2024

İlgi Bağımlılığı

Bilgi görmek, özellikle iradesi zayıf olan insanlar için son derece büyük bir nimet ve motivasyon kaynağıdır, bir yaşama kaynağıdır. İradesi zayıf olan insanlar genellikle yalnızlığa tahammül edemedikleri için, dayanamadıkları için, yalnız olmadıklarını veya yalnız olmayacaklarını bilmek isterler. Bu sebepten dolayı da ilgi ararlar. İşte bu ilgi arayışı zaman içinde insanların tuhaf şeyler yapmasına sebep olabilir. Ancak günümüzde tuhaf şeyler yaparak bir değil, iki değil, belki milyonlarca insanın ilgisini çekebilir hale geldiniz.

İlgi Bağımlılığı

Veya tuhaf bir şey yapmadan sadece kendiniz olarak milyonlarca insanın ilgisini çekebilir bir hale geldiniz. İşte bu durum insanlarda ilgi bağımlılığına sebep olmaya başladı. Bugün sosyal medya sayesinde insanların pek çok insan, başka insanlar tarafından kolayca ilgiyi görebilir hale geldi. İçlerinden bazıları ise binlerce insanın ilgisini görebilir hale geldi. Tabi sosyal medyadan gösterilen ilginin sahteliğine pek çok insan inanmıyor ve algılamak istemiyor.

İlgi Bağımlılığı

Çünkü oradaki ilginin gerçek olduğuna inanmak istiyorlar ve bu onlara büyük bir motivasyon sağlıyor. Çünkü eğer sosyal medyadaki ilginin gerçek olmadığını kabul etseler de bu onlar için bir yıkıma sebebi olacak. Ancak bunu kabul etmek istemiyorlar. Yalanla yaşamak istiyorlar ve günü geldiğinde o ilginin uzaklaşmaları gerektiğinde ilgi bağımlılığına sahip oldukları için bunu yapamıyorlar. Ve tekrar o ilgiye geri dönmek istiyorlar. O ilgi gördükleri günlere geri dönmek istiyorlar. Aslında insanlar kendi kendilerini belli başlı kavramları zincirleyerek kendi hayatlarını söndürüyorlar.

Yorumlar

  • Bazı insanlar için ilgi vazgeçilmez hale geliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun