Ekim 23, 2024

İnanma Zorunluluğu

İnsanların genellikle her şeyi ölçüp biçme, sonunu öngörme veyahutta geleceği bilme gibi yetenekleri yoktur. İnsanlar bu yeteneklerden mahrum oldukları için ileride iyi şeyler olacağına inanmak zorundadırlar, en azından psikolojik olarak çökmemek adına. Burada önemli olan şey, inanma durumunun doğru anlaşılmasıdır. İnanmak şöyle bir şey olabilir mesela, siz bir proje üzerinde çalışıyorsunuz. Geleceği bilmiyorsunuz.

İnanma Zorunluluğu

Belki proje başarısız olacak ama o projenin iyi olacağına ve çok şey kazanabileceğinize inanmak istiyorsunuz. Çünkü o proje olmazsa yatırımınız boşa gider ve batarsınız. Sonra da elinizdeki her şeyi kaybedebilirsiniz. İşte inanma zorunluluğu tam olarak böyle bir şeydir. Hayatta kalacağınıza inanmak istersiniz. Bir şeyler için çalışırsınız ve gelecekte iyi şeyler olacağına inanmak istersiniz. Ya da kötü şeyler olmayacağına inanmak istersiniz.

İnanma Zorunluluğu

Hastalanırsınız. İyileşeceğinize inanmak istersiniz. Çünkü her türlü realite aslında bir noktada insanın düşmanıdır. Çünkü doğa insana karşıdır. Bunun da sebebi ise insanın zayıf bir canlı olmasıdır. Hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak insan doğaya karşı her zaman zayıftır. Ve bu zayıflığını görürse genellikle psikolojik bir çöküş yaşayacağı için bunu görmek yerine inanmayı tercih eder. Ve gerçekle yüzleşmez. 

Yorumlar

  • İnsan delirmemek için inanır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun