Ekim 26, 2024

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

Bazı insanlar hayatta nereye ulaşmak istediklerini, ne yapmak istediklerini ve nereye gitmek istediklerini bilirler, kararlıdırlar ve bu kararların peşinde koşarlar. Ancak bu durum, az sayıdaki bazı insanda geçerli olan bir durumdur. İnsanların genelinde ise ne istediğini bilememekle ilgili büyük bir problem vardır. Bu problemin temelinde, insanın istediği şeylere olan ulaşma arzusuyla, ihtiyacı olan şeylere karşı olan ulaşma arzusunun birbiriyle çakışması durumu söz konusu olduğunda yaşanacaktır.

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

Şöyle bir örnek verebiliriz buna. Bir insan bir yandan susayabilir ve bir yandan da tatlı şeyleri seviyor olabilir. O zaman bu insanın şekerli içecekler içtiğini düşünebiliriz. Ama şöyle bir durum vardır veya şöyle bir gerçek vardır. Şekerli içecek sizi sonradan daha çok susatacaktır. Sonra bu insanın sadece su içmek istediğini ama iradesinin buna yetmediğini düşünelim. İşte bu ne istediğini tam olarak bilememe durumunu oluşturur. 

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

Aslında birey kendi içinde ne istediğini çok iyi bilir ama ona ulaşacak iradeye sahip olamadığı için hayatta saçma sapan yönlere savrulur. Hazları için ihtiyaçlarını erteler. Bazen istekleri için ihtiyaçlarını erteler. Bazen bir şey yapması gerekiyordur. Yapması gereken şeyi başka bir haz ve ihtiyaç için erteler. Ve sonunda istediği şeye ulaşamadığı için yakınır durur. Bu, ne istediğini bilememe durumudur aslında. Veya neye ihtiyacı olduğunu bilememe durumudur. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İnanmak

İnanmak

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

Çok  Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Çok Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Yönetici Tiyatrosu

Yönetici Tiyatrosu

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnanmak

probiyotik
bubble30
Nielawore

MY DEPARTURE WILL BE GLORIOUS: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun