Ekim 16, 2024

İnsanın Sorun Arayışı

Bir insanın hayatındaki en büyük arayışlardan birisi, muhtemelen zamanını geçirebileceği, uğraşabileceği ya da çözebileceği bir şeyler olmasıdır. Bu, zaman geçireceği, uğraşabileceği ya da çözebileceği şeylerin ne olacağı, bir insanın potansiyeline, kim olduğuna, yapısına göre değişiklik gösterecektir. Ancak, burada karşımıza çıkan durum tam olarak şu şekildedir. Bir insanın her şekilde bir sorunla uğraşmak için bir arayış içinde olduğu durumudur.

İnsanın Sorun Arayışı

Yani şöyle düşünün, burada sorundan kastettiğim şey, öncelikle bir dert ya da tasaya sahip olmak değildir. Bunu şöyle düşünün. Bir insanın çok fazla parası olduğunu ve maddi sorunların olmadığını hatta çalışmasının bile zorunlu olmadığını hayal edin. Böyle bir durumda bu insan ne yapacak? Sürekli olarak boş mu geçecek? O da bir yerden sonra sıkıcı olmaya başlar. Ve burada bu insan kendisine bir sorun yani uğraşacak bir şey ararken hobiler edinebilir, türlü türlü insanlarla tanışabilir.

İnsanın Sorun Arayışı

Gidip gezmesi bile aslında bir arayıştır. Bir şeylerle uğraşma arayışı. Çünkü insan işe yaradığını hissetmek ister. Zamanını sıkılarak geçirmek istemez. İstemez de istemez. Kimi insan burada enteresan yollara düşerken haz ve zevk peşinde koşarken kimisi de bir şeylerle uğraşmayı seçer.

Yorumlar

  • İnsan uğraşacak bir şeyler olmadan yapamaz

  • Olabilir gibi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ayrı Ayrı

Ayrı Ayrı

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

İyi Gözlem ve Bilgi

İyi Gözlem ve Bilgi

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ayrı Ayrı

probiyotik

Venedik’te Türk Ticaret Bölgesi

bubble30
Nielawore

WHAT HAPPENS IF THE SUN GOES OUT?

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun