Eylül 19, 2024

Kendine Odaklı Yaşamak

Hayatınızın ne kadar kendinize odaklı yaşadığınızı düşündüğünüzde karşınıza muhtemelen son derece trajik bir tablo çıkacaktır. Çünkü işin esasına bakıldığında aslında pek çok insan hayatı kendine odaklı yaşamıyor. Sosyal medya yaptığınız paylaşımlar, insanlarla kurduğunuz iletişimler, giyimimiz, kuşamımız, pek çok şeyimizi aslında kendimiz için değil başkaları ne der diye, nasıl düşünür diye, ne yapar diye düşünerek yapıyoruz. Pek çok insan böyle yapıyor. Başkalarının düşüncelerine oldukça değer veriyor.

Kendine Odaklı Yaşamak

Ve aslında kendisi için değil, başkaları için yaşamış oluyor. Bu ise aslında insanın kendi hayatını ve zamanını boş harcamasından başka bir şey değildir. Çünkü kendisine yaptığı yatırım derecesi hiç yok, sıfır.  Ancak bir insan başkaları için yaşamayı veya düşünmeyi bırakıp sadece kendine odaklı, gerçek anlamda yaşamaya başlarsa ve bu şekilde bir süre devam etmeyi başarırsa, bu ona muhtemelen ileriki zamanlarda başarılı olabilmesi için kendi bireysel altyapısını oluşturma fırsatı verecektir. Çünkü kendine odaklı yaşadığı için kendini geliştirmeye başlayacaktır.

Kendine Odaklı Yaşamak

Başkaları ne yapar diye, ne düşünür diye yaşamayı bırakacaktır artık. Ancak bunu pek çok insan genellikle başaramaz. Çünkü pek çok insan aslında toplumsal bir yaşamı ve birlikte yaşamayı bireysel olarak yalnız bir şekilde yaşamayı tercih edecektir. Ancak ne yazık ki başarının veya kişisel gelişimin en büyük etkeni kendine odaklı olarak yalnız bir şekilde yaşayabilmektir. Hem toplumsal olarak yaşayabilmek hem de yalnız bir şekilde kalabilmektir. 

Yorumlar

  • Bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun