Nisan 20, 2025

Mutluluğun Anlık Olması

Bugün baktığımıza mutluluk denilen hissin ne olduğunu veya neye benzediğini anlamaya çalıştığımızda aslında mutluluğu bir pamuk şekere benzetebiliriz. Neden bir pamuk şekere benzetebiliriz? Çünkü bir pamuk şeker yediğimiz zaman pamuk şekerin iki tane özelliği vardır. Birincisi pamuk şeker hemen biter, ikincisi pamuk şeker yerken bir anda çok tatlı gelebilir insana ama hızlıca da biter. İşte mutluluk da bu yönleriyle bir pamuk şekere benzetilebilir aslında.

Mutluluğun Anlık Olması

Çünkü mutluluk denilen şeyde genellikle anlık başlayıp anlık biter ve yaşandığı zamansa insana gerçekten çok iyi hissettirir. Bir düşünsenize, çok iyi bir hediye aldığınız bir anda ya da çok istediğiniz bir şeyin gerçekleştiği anda yaşadığınız mutluluğu ne kadar sürebilir? Hadi taş çatlasın, bir saat sürsün. Sonrası yok. Sonra o mutluluk gidiyor. İşte mutluluk böyle bir şeydir. Ama anlık yarattığı his o kadar güzeldir ki insanlar onun peşinden koşmaya çalışırlar.

Mutluluğun Anlık Olması

Onu elde etmek isterler. Mutlu olabilmek için enteresan şeyler yaparlar. Anlık mutluluk için. Ancak bu kadar anlık mutlulukların peşinde koşmak insanın uzun vadeli planları yapmasını, uzun vadeli düşünmesini ve geleceğini şekillendirmesini büyük ölçüde engeller. Aslında bir nevi zamanı boş harcama etkinliğidir mutluluk peşinde koşmak. 

Yorumlar

  • Mutluluk anlık bir şeydir

  • Belki de sadece anlık olarak kalmaz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Negatif Kültür

Negatif Kültür

Anlaşılamayan Durumlar

Anlaşılamayan Durumlar

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Negatif Kültür

probiyotik

Casimir Etkisi

bubble30
Nielawore

STAR REMNANT OF UNKNOWN ORIGIN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun