Eylül 19, 2024

Sahip Olamadıklarımızın Tepki Yaratması

Bir insanın ilgisini en çok çeken ya da tepkisini en çok yaratan şeylerin başında genellikle sahip olamadıkları şeyler gelecektir. Ya da daha doğrusu sahip olmak isteyip de olamadığı şeyler gelecektir. Örneğin, fazla olan maddiyat, geniş bir çevre, tanışmak isteyip de tanışamadığı insanlar, birlikte olmak isteyip de olamadığı insanlar. Bunların hepsi bireyde reaksiyona sebep olacaktır. Peki bu reaksiyon tam olarak nasıl bir şeydir? 

Sahip Olamadıklarımızın Tepki Yaratması

Genellikle belli başlı şekillerde yansır. Ya direkt bireyin diline dolanır. Böyle durumlarda insan aslında o şeyi isteyip de alamadığını iyice belli eder. Bunu sahip olmak isteyip de olamadığı şeyleri belirtmek istemeyen insan ise burada konuyu açmayacaktır bile. Ancak konu açıldığında veya o şeyler gözünün önüne geldiğinde genellikle kişinin beden dilinde ya da mimiklerinde oluşan reaksiyonlar kendisini iyice gösterecektir.

Sahip Olamadıklarımızın Tepki Yaratması

Eğer birey o şeylere sahip olabilseydi belki de içinde reaksiyon oluşturacak bir durum bile yaşamayacaktı. Çünkü o sahip olduğu şeye sahip olabildiği için sıradanlaşacaktı. Ancak sahip olmak isteyip de olamadığı için o durum sıradanlaşacağına kişi açısından daha da karmaşık bir hal alır. Ve böylece kişinin gerek gizli gerek de açık bir şekilde reaksiyon vermesine sebep olur. 

Yorumlar

  • Sahip olamadıklarımız bizi harekete geçirir

  • İsteklerin sonu gelmez elindekinin kıymetini bilmeli insan

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun