Eylül 17, 2024

Toplumsal Yaşama Olan İstek

Toplumsal yaşama olan istek genellikle bir aile kurma isteği olarak başlar, bir topluluğun içinde veya daha büyük bir ailenin içinde olma isteği olarak devam eder ya da daha büyük bir topluluk olma şekline kadar kendini sürdürür. Burada bir aile olmak her ne kadar geleneksel bir isteğin sonucu gibi görünse de aslında insanların da pek çoğunun içinde bir yerde istediği bir şeydir.

Toplumsal Yaşama Olan İstek

Burada olay sadece ailenin getirdiği mutluluk değildir. Burada olay aslında insanın kendini daha farklı bir şekilde güvenceye almasıdır. İnsanın kendisini güvenceye alması, toplumsal bir yaşam içerisinde var olmasının daha kolay olmasıdır. İnsan ilk zamanlarından beri toplu halde yaşamıştır.

Toplumsal Yaşama Olan İstek

İlk yerleşimler su kenarlarında, insanların toplu halde yaşaması ile başlamış ve hayatta kalan insanlar bu bölgelerde çoğalıp medeniyetler kurabilmiştir. Ama öncelikle toplu ve yerleşik yaşam ile başlanmıştır. İkisinin bir arada olabilmesi insanı hayatta tutmuştur. Burada önemli olan da hayatta kalmak. Aslında diğer duyguları olan sevgi ya da aile karşı duyulan güven sonradan insanın içine girse de ilk mesele hayatta kalmaktır. Bu yüzden toplumsal yaşama karşı büyük bir istek vardır. 

Yorumlar

  • Ortak çıkar sayesinde ortaya çıktı bence

  • Hayatta kalmanın başka yolu yoktu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun