Ekim 11, 2024

Yalancı Yorgunluk

Kendinizi yorgun hissettiğiniz ya da bitkin hissettiğiniz pek çok anı gözünüzün önüne getirin veya hayal etmeye çalışın. Ve bu yorgunluk hissi yüzünden caydığınız, vazgeçtiğiniz, uğraşmadığınız şeyleri bir düşünün. Sizce o an gerçekten yorgun olduğunuz için mi bunları bıraktınız yoksa sadece canınızın sıkıldığından, uğraşmak istemediğinizden, gereksiz bulduğunuzdan dolayı bir şeyi, ortaya çıkan yalancı bir yorgunluktan dolayı mı yaptığınız şeyi yapmaktan vazgeçtiniz?

Yalancı Yorgunluk

Burada önemli olan şey kıyaslama yapmaktır. Bir düşünün, hiç saatlerce yaptığınız, uğraşabildiğiniz ve yorulmadığınız bir şeyler var mı bu hayatta? Ben size söyleyeyim, tabii ki de var. Örneğin, bir kadın saatlerini dış görünüşüne harcayabilir. Bir erkek saatlerini vücudunu geliştirmeye harcayabilir.

Yalancı Yorgunluk

Dolayısıyla bir insan saatlerini gerekli gördüğü, hatta gerekli gördüğünden de ziyade canını sıkmayan, kendisini eğlendiren şeyleri harcayabilirken, kendisini eğlendirmeyen ama hayatı için gerekli olan şeyleri saatlerini değil, dakikalarını bile zor harcıyor. Burada da önemli olan nokta eğlence ve insan eğlenmediği bir şey yaparken yalancı bir yorgunluk onun üzerine çökebiliyor. Ama aslında o insan orada yorgun değil. Sadece eğlenmiyor, hepsi bu. Bunun ayırdığını iyi yapmak lazım. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çatışma

Çatışma

Alışkanlıkları Kontrol Altına Almak

Alışkanlıkları Kontrol Altına Almak

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Anlık Mutlulukla Yaşamak

Yalancı Yorgunluk

Yalancı Yorgunluk

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çatışma

probiyotik
bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun