Eylül 17, 2024

Yenilgiye Her Zaman Hazır Olmak

Bir insanın hayatta kendisine yapabileceği en büyük iyiliklerden bir tanesi, kendisini başarısızlığa, yenilgiye ve düşüşlere karşı her zaman için hazırlıklı tutmasıdır. Hayatta çabaladığımız şeyler olabilir. Kimimiz sporcudur, kimimiz sınavlara çalışıyordur, kimimiz başka şeyler yapıyordur. Burada herhangi bir şekilde başka şeyler de yapıyor olabiliriz hayatımızda. Bir iş yaparken başka şeylerle de uğraşıyor olabiliriz.

Yenilgiye Her Zaman Hazır Olmak

İşte uğraştığımız başka şeylere karşı her zaman için başarısızlık ihtimaliyle hazır olmak kendimize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden bir tanesidir. Çünkü sırf başka şeylerle uğraşıyoruz veya bir şeyler için çabalıyoruz diye başarılı olacağımızın garantisi yoktur. Geleceği kimse bilemez. Bu yüzden gelecekte başarısız olma ihtimalimizde her zaman vardır. Burada kendimizi başarısızlığa, yenileceğe hazırlamak kendimize şöyle bir iyilik yapmamızı sağlar.

Yenilgiye Her Zaman Hazır Olmak

Herhangi bir düşüş veya başarısızlık alanında ayağa daha hızlı kalkmamızı ve yola daha hızlı devam etmemizi sağlar. Çünkü hazırlıksız yakalandığımız başarısızlıklar, yenilgiler bizleri kötü bir duruma sürükleyebilir. Hatta bazı insanları psikolojik olarak yıkıp geç edebilir. Bu yüzden her zaman için hazır olmak en iyisidir. En kötüsüne hazır olmak. Yenilgiye ve başarısızlığa, her türlü kayıba hazır olmak en iyisidir. İnsanın kendine için yapabileceği en iyi şeydir. 

Yorumlar

  • ben hazırlıklıyımdır

  • Yenilmek öğretir

  • Hemen ayağa kalkmak lazım

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun