Eylül 17, 2024

Yetersizlik Hissi

Bugün insanların herhangi bir şey yapmasındaki en büyük motivasyon kaynaklarından bir tanesi, yüksek ihtimalle yetersizlik hislerine sahip olmalarıdır. Hiç düşündünüz mü? İnsanlar niye bu kadar çok tüketiyor? Niye bu kadar çok eğlenmek istiyorlar? Niye bu kadar enteresan bir yaşam şekline sahipler? Tabii bu dışarıdan bakıldığında veya siz tüketmeyen biriyseniz öyle gözüküyor. Ama tüketen biriyseniz bile kendinize sorun, niye bu kadar çok tüketiyorsunuz? Zamanınızı, kaynaklarınızı, neden bu kadar çok tüketiyorsunuz? Buradaki en büyük motivasyon yetersizlik hissedilir. Yani bir başkasının sizden daha iyi yaşadığını, daha iyi olduğunu ve her açıdan daha üstün olduğunu düşünmenizdir.

Yetersizlik Hissi

Ya da öyle zannetmenizdir. Bugün sosyal medya ve diğer medya araçları sayesinde dünya üzerindeki bütün insanların hayatını görme şansına sahipsiz. Ve bu şans aslında insanların kendilerine verdiği en büyük ceza haline geliyor. Çünkü pek çok insan diğer insanların hayatına baktıkça onların hayatlarını kendisinden çok daha iyi olduğunu görebiliyor. Ama buradaki iyi olma kavramı kişiden kişiye göre değişse de yine de insanlar sırf maddi durumu çok daha iyi diye daha iyi yaşadıklarını görüyorlar. Evet iyi bir maddiyat insanı iyi yaşatır.

Yetersizlik Hissi

Ya da daha farklı ve medeni bir ülkede yaşıyorlar diye daha iyi olduklarını zannediyor. Evet bunlar da sizi iyi yaşatabilir. Ancak bunun çözümü tüketmek değildir. Yani o iyi olduğunu gördüğünüz insan gibi olmanın çözümü tüketmek değildir. Ancak insanlar bugün yetersizlik hislerini kapatmak için tüketmeleri gerektiği algısı içerisindeler, büyük oranda. Ve bu yüzden de tüketiyorlar. Ve bu sistemi kuranlar bunu durdurmadığı sürece muhtemelen bu tüketim devam edecek. İnsanlar hem kendilerini hem de kaynaklarını tüketmeye hızla devam edecek. 

Yorumlar

  • Bugün insanları yöneten en önemli his yetersizlik hissi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun