Ekim 23, 2024

Amacın Ne Olduğunu Anlamak

Bazen insanların tuhaf davranışlarına şahit olabilirsiniz. Tuhaf davranışlardan kastettiğim ise, aslında toplumun ona yüklediği rolü, yerinde oynamayan veyahut da size karşı farklı davranışlar içinde olduğunu sezebilirsiniz. Bunu sezdiğiniz zaman ise aslında yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi, duygusal olarak bu farklı davranışlara bir karşılık vermekten ise, önce karşı tarafın amacını anlamaya çalışmaktır. Çünkü normal olmayan, farklı olan davranışların genellikle bir amacı vardır.

Amacın Ne Olduğunu Anlamak

Ama o amacı sizin anlamanız lazım. Veya verilmek istenen bir mesaj vardır. O mesajı da sizin anlamanız lazım. Burada siz amacı ve mesajı anladığınızda ise, ne yapacağınızı artık çok daha iyi biliyorsunuzdur. Çünkü karşıdaki insanın amacını anladığınız an, aslında o insanın size ne yaptırmak istediğini de anlamış olursunuz ki, o yaptırmak istediği şeyi de aslında yapmazsınız. Bu biraz satranç oynamaya benzer. Birisi bir hamle yapar veya birden fazla hamle yapar.

Amacın Ne Olduğunu Anlamak

Gerçek hayatta aynı anda birden fazla hamle de yapılabilir ve sizi belli bir noktaya sürüklemeye çalışır. Kendi amacına ulaşabileceği avantajlı bir noktaya. Eğer siz o noktaya düşerseniz, o kişi zaten amacına ulaşmış olur ve istediğini yapar. Ama siz o noktaya düşmezseniz, o kişi amacına asla ulaşamaz ve aslında ne yaparsa yapsın sizi yenememiş olur. Bu yüzden, ilk önce amacı anlamak her şeyden daha önemlidir. Duygusal bir karşılık vereceğimize öncelikle amacı anlamamız lazım. 

Yorumlar

  • Tam katılamadım

  • Önce karşımızdaki amacı anlamak gerekir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun