Ekim 23, 2024

Anlamayacak İnsanlara Anlatmak

Hayatınız boyunca sizin kafa yapınızı anlayacak, sizi iyi dinleyecek ya da halinizden anlayacak birisini bulmak son derece zordur.  Aslında konuştuğunuz insanların pek çoğu sizi anlamıyordur. Ve siz de onları anlamıyorsunuzdur aslında. Sadece konuşmak için konuşuyorsunuzdur. Bu anlaşılmama durumu belli bir noktada pek çok insanın fark etmediği bir şeydir ama biraz çabalarsanız aslında sizin de pek çok insanı anlamadığınız ve onların da sizi anlayamadığını fark edebilirsiniz.

Anlamayacak İnsanlara Anlatmak

Peki bu durumda neden onlarla iletişim halindesiniz ki? Birincisi, konunun farkında olmamak. Aslında pek çok insan konuştuklarının anlaşılmadığının belki de farkında bile değildir. Ya da umursamadığının farkında bile değildir. O sadece konuşmak istediği için karşısındaki insanla konuşma halindedir ve onun karşısındaki insan da aynı durumdan dolayı onunla konuşma halindedir. Bir zaman geçirme ihtiyacı aslında.

Anlamayacak İnsanlara Anlatmak

Ve ikinci sebep de bu şekilde olabilir. Zaman geçirme ihtiyacı. Sadece sırf zaman geçsin diye de konuşuyor olabilir insanlar ve üçüncü olarak da insanların içini dökme konusundaki ihtiyacı olabilir. Yani mesele anlaşılmaktan öte. Aslında zaman geçirmek ve insanın içini dökmesi. Tabi anlaşılmayı herkes tercih edecektir ama her zaman bu imkana ulaşamazsınız. 

Yorumlar

  • öyle şartlamamak lazım kendimizi

  • Pek çok insan aslında sizi anlamıyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun