Ekim 23, 2024

Anlık Duygulanımlara Reaksiyon Vermemek

Çevremizdeki pek çok insanın hayatın onlara getirdiği stres ve sinirle baş edemeyip anlık olarak sinirlendiklerini görebiliriz. Ya da böyle insanların yine hayatın onlara getirdiği anlık mutluluklarla veya güzel olan şeylerle baş edemeyip son derece mutlu ve sevinçli olduklarını da görebiliriz. Buradaki önemli olan detay kontrolü kaybetme işçisine bir şeyler hissetmek gibi bir şeyler yaşamaktır. Bunlar anlıktır aslında.

Anlık Duygulanımlara Reaksiyon Vermemek

Bu yüzden ne çok büyük bir sevince ne de anlık bir sinire tepki vermek ya da reaksiyon göstermek son derece saçma bir durum olacaktır. Anlık bir öfke veya anlık bir sevince tepki vermek sadece bize zaman kaybettirecektir. Çünkü duygularıyla hareket eden bir insan zaten ne yaptığının çok da farkındalığına sahip değildir. O duygularımı bittikten sonra sizin hakkınızdaki gerçek düşüncelerini oluşturacaktır.

Anlık Duygulanımlara Reaksiyon Vermemek
Öfkeli birisine tepki verirseniz ya da anlık öfkelenen birisine tepki verirseniz bu size zaman kaybettirebilir ama hiç tepki vermezseniz ve öylece işinize bakarsanız o kişinin anlık sinir geçtikten sonra size karşı isteyeceği tek duygu utanmak, sıkılmak olabilir. Ya da anlık sevinç yaşayan birisi, siz onun sevincine ortak olsanız ve onunla sevinseniz bile sevinci bittikten sonra sizi hatırlamayabilir. Bu yüzden anlık olana reaksiyon vermeye gerek yoktur. 
 
 
 

 

Yorumlar

  • Tepkisizlik karşıdakini daha da sinirlendirebilir.

  • Anlık olan hiçbir şey kalıcı değildir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun