Eylül 21, 2024

Bilincin Taşınması

Bu sefer bahsetmek istediğim konu biraz bilim kurguya girebilir ama belki de günümüzde yapılmıştır ve bizden gizleniyordur. Bu konu bilincin taşınması ile ilgili. O da tam olarak şöyle bir şey. Bugün, bilgisayardan herhangi bir bilgiyi alıp, bir USB diskin içine koyup, sonra o USB diskiyi başka bir bilgisayara takarak söz konusu olan bilgiyi bir bilgisayardan başka bir bilgisayara aktarabiliyoruz. Peki biz bunu yapabiliyorsak, o zaman insan bilinci de acaba aktarılabilen bir şey olabilir mi? İnsanın anıları, karakteri ya da duygu ve düşünceleri acaba insan beyninden alınıp, depolanıp sonra başka bir şeye aktarılabilir mi? İşte bugünkü soru bu. Anıların taşınması mümkün olabilir belki de, ancak o anılardan o sonuca ulaşan kısmı taşımak mümkün değil. Ancak o anılardan o sonuca ulaşan kısmı nasıl taşıyacağız? Yani her insan anılardan farklı bir sonuç çıkarıp farklı bir bilince ve karaktere ulaşabilir. O kısmı nasıl taşıyacağız? 

Bilincin Taşınması

O kısım belki de taşınamazdır. Aslında taşınabilecek tek şey gene o anılardan ortaya çıkan sonuçlar olabilir. Bu sebepten dolayı bir bilinç taşınacaksa galiba oturmuş bir bilincin taşınması en doğrusu olacaktır. Peki tüm bu sonuçları taşıdıktan sonra, yeni sonuçları tanımlayacak olan o şeyi taşımadıktan sonra nasıl yaşam devam edecek? Veya bilince taşınan kişi anılardan o sonuçlara ulaşan zihin yapısını sahip değilse nasıl aynı kişi olarak kalacak? Artık anılardan farklı sonuçlar çıkarmaya başlayacak çünkü. Ve bu zamanla o güne kadar oluşturduğu karakter yapısıyla bir çelişki yaşamasına sebep olacak. Ve bu çelişki ise taşınmış olan zihinle, o anaların taşındığı zihin arasında bir karakter bölünmesine bile sebep olabilir. Yani bir bilincin taşınması, o kişinin taşındığı anlamına gelmiyor.

Bilincin Taşınması

Bir bilincin taşınması sadece o ana kadar çıkarılmış tüm sonuçların taşınmasıdır. Ancak o sonuçları çıkartan ve yaratan yapının taşınmaması aslında bireyin taşınmaması anlamına gelir. Sadece bilincin taşınması anlamına gelir. Peki bilinç kendi sonuç sistemini yaratabilir mi? İşte bunu gerçekten bilemiyorum. Eğer yaratabiliyorsa, yani bilinç zamanla kendi sonuçlarını oluşturan bir zihin yapısı da yaratabiliyorsa, o zaman bilincin taşınması gerçekten de mümkün olabilir. Ama yaratamıyorsa ve o bilinci oluşturan yapı insanın beyninde başka bir yerdeyse, o zaman bilincin taşınması gerçekten büyük bir sorun olabilir. Tabi burada daha pek çok sorun çıkabilir ama benim aklıma gelen en büyük sorun bu oldu.

Yorumlar

  • Belli başlı sorular cevaplandıkça muhtemelen yapılması da mümkün hale gelecektir

  • Çok ilginç. Hiç düşünmemiştim. Olabilir mi??

  • Cidden ilginç acaba olabilir mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Taşıma

Taşıma

Rehberimizde Biriken Numaralar

Rehberimizde Biriken Numaralar

Hayır Diyememek

Hayır Diyememek

Yüksek Beklentiler İçine Girmek

Yüksek Beklentiler İçine Girmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun