Ekim 23, 2024

Bir Şey Yapmamak Bazen Yapmaktan Daha Kötüdür

Birisine karşı yapabileceğimiz kötü bir şey varsa, yani bir kuzumuz varsa, bu kuzu kullanmamak, bu kuzu kullanmaktan çok daha büyük bir problem yaratabilir. Çünkü o kuzu kullanmadığımız her dakika karşıdaki insan düşünmeye başlar, acaba o kuzu ne zaman kullanacak, bana ne yapacak, ne edecek diye düşünmeye başlar. Ve bu durumda bu bekleyiş insanı yıpratmaya başlar. Bu sebeple bir şey yapmamak, bir şey yapmaktan bazen daha kötü olabilir.

Bir Şey Yapmamak Bazen Yapmaktan Daha Kötüdür

Bir hamleyi yapmamak ve tehlidi sürekli açık tutmak büyük bir psikolojik baskı yaratacaktır. Aynı zamanda o kozu kullanmamak son derece caydırıcı bir etki de yaratabilir. Çünkü, şöyle düşünün, siz bir kozu kullandığınız zaman aslında kullanabileceğiniz bir şeyi tüketmiş oluyorsunuz ve tükettiğiniz şeyin de ilerisi için bir caydırıcılığı kalmıyor. Nasıl olsa kullandınız. Ama kullanmazsanız kullanmadığınız her dakika ve her an siz caydırıcı bir güce sahip oluyorsunuz.

Bir Şey Yapmamak Bazen Yapmaktan Daha Kötüdür

Bu sebepten dolayı da bazen bir hamleyi yapmamak, bir hamleyi yapmaktan daha büyük bir problem yaratabilir bir insan için veya avantaj sağlayabilir. Ama işin kötü yanı da şudur, siz bir hamleyi yapmadıkça her gün onun yapıldığı zaman oluşturacağı etki gücü daha da azalır. Bu da önemli bir gerçektir. 

Yorumlar

  • Durmakta yorucudur

  • Tehdit unsuru psikolojik baskı yaratır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun