Ekim 08, 2024

Çatışmanın Uzaması

Çatışmalar ya da savaşlar günümüzde hemen bitirilmek mi isteniyor? Bu konu hakkında acı bir gerçek vardır ki, çatışmalar ve savaşlar ne yazık ki günümüzde hemen bitirilmek istenen şeyler değil. Hatta bazen uzatılan şeyler bile olabilirler. Burada birkaç önemli sebep vardır tabii çatışmaların uzatılmasında ya da duruma göre değişen pek çok sebep de olabilir. Ama genel olarak çatışmaların uzatılmasındaki önemli sebepler bir yönetenlerin henüz savaştan elde edebilecekleri amacı ulaşmamış olmalarıdır.

Çatışmanın Uzaması

Burada söyleyebileceğimiz şey şudur. Her yönetimin uyguladığı bir politika vardır ve bu politika doğrultusunda eğer normal ve barışçıl yollarla istenenler ulaşılamazsa iş kaba kuvvete gelir. Olay kaba kuvvete geldiğinde ise yine amaçlanan şey barışçıl dönemdeki koşullarla hemen hemen aynıdır. Ancak yöntem savaşa dönmüştür ve o amaca ulaşılmadan savaş bitirilmeyecektir.

Çatışmanın Uzaması

Yönetenler tarafından uzatılabilir, uzatılması için kendilerini bile vurabilirler. Burada amaç en önemli unsurdur. İkincisi silah satmak diyebiliriz. Üçüncüsü de yönetilen halkları kolayca kontrol altına almak diyebiliriz. Çünkü savaş ve savaşla birlikte giren hayatta kalma gücüsü insanları bir araya toplayacaktır. Aslında sıralama bir politik amaçlar, iki halkı kontrol etmek, üçü silah satmak şeklinde olabilir. Bu yüzden savaşlar bitmez ve devamlı uzar gider.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Keşfedilmemiş

Keşfedilmemiş

Dehanın Çeşitleri

Dehanın Çeşitleri

Yeteneğin Kısıtlılığı

Yeteneğin Kısıtlılığı

Çatışmanın Uzaması

Çatışmanın Uzaması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Keşfedilmemiş

probiyotik

Kutupların Yerdeğiştirmesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun