Ekim 26, 2024

Çok Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Çok çalışmak, ne kadar övülen ya da sevilen bir durum olsa da, aslında karşımıza çıkardığı tabloda gerçekten de bizi yorar ve bu yorgunluğun bir karşılığı olmasını bekleriz. Gün geldiğinde veya en kısa zaman içerisinde çok çalışmanın bir ödülü olarak daha iyi bir konumda olup ilerlemeyi bekleriz. Ancak hayatta her şey bu kadar basit değildir. Bu kadar kolay olmaz, ilerleyemezsiniz. Neden mi? Çünkü çok çalışmayla aklınızı harmanlamazsanız hayatta hiçbir yere ilerleyemezsiniz.

Çok  Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Örneğin çok çalışıyorsunuz ama bu çok çalışmayı nasıl yapıyorsunuz, nerede yapıyorsunuz, hangi şartlarda yapıyorsunuz, neyin karşılığında yapıyorsunuz ve ne amaçlıyorsunuz? Örneğin çok çalışan iki kişiyi düşünelim. Bu iki kişiden bir tanesi günde 14-15 saat çalışıyor ama aynı işte çalışıyor ve standart bir ücrete karşılığında çalışıyor. Diğer çok çalışan biri ise günde 8-9 saat çalışıyor ve geri kalan vakitinde de evine gittiğinde belli başlı meslek sınavlarına çalışıyor veya devlette belli bir işe girmek için gerekli olan sınavlara çalışıyor.

Çok  Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Yeni bir şeyler öğreniyor. Sadece gün geldiğinde hangisinin daha iyi uyku alımında olma olasılığı daha yüksektir ve tabii ki de 8-9 saat çalışıp günün kalan vaktinde başka şeyler çalışan insanın, geleceğe yatırım yapan insanın daha iyi bir yerde olma olasılığı daha yüksektir. Akıl ve çok çalışma birleştiğinde bir şeyler olur. Kuru kuruya çok çalışma ise insana uzun vadede pek bir kazanç getirmez. Sadece yıkım getirir. Çünkü hala aynı yerdesinizdir ve çok çalışıyorsunuzdur. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İnanmak

İnanmak

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

İnsanın Ne Aradığını Bilmemesi

Çok  Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Çok Çalışmanın Akıl ile Birleşimi

Yönetici Tiyatrosu

Yönetici Tiyatrosu

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnanmak

probiyotik
bubble30
Nielawore

MY DEPARTURE WILL BE GLORIOUS: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun