Ekim 23, 2024

Dayanıklı Olanlar

Bilinçsel açısından hayattaki en olumlu durumlardan birisi muhtemelen zeki olmak ya da iyi görünmek veya çok güçlü olmakla özetlenebilir. Ancak bunların hiçbirisi o ilk adımın atılmasını sağlayamaz ve bir insanın bir yerden bir yere yönelmesini tek başına sağlayamaz. Aslında bir insan için olabilecek en önemli şeylerden birisi muhtemelen dayanıklı olmak ve bu şekilde bir şeyleri başarabilmektir.

Dayanıklı Olanlar

Dayanıklı olmaktan kastettiğim ise aslında son derece geniş bir konudur. Uykusuzluğa dayanıklı olursanız, daha az uyuyup daha çok çalışabilirsiniz. Yorgunluğa dayanıklı olursanız, yine daha çok çalışabilirsiniz. Acıya dayanıklı olursanız, daha zor şartlarda kendinizi gösterebilirsiniz. Strese dayanıklı olursanız, yine daha zor şartlarda kendinizi gösterebilirsiniz. İnsan hayatta her zaman için en iyi veya en kolay veya en doğru şartları bulamaz, en ideal şartları yakalayamaz.

Dayanıklı Olanlar

Aslında etrafımızda gördüğümüz pek çok şey ideal olmayan şartlardan oluşmasıdır. Hatta bil ki ideal şart diye bir şey dünya üzerinde yoktur. Sadece kusurları daha az olan ve daha çok olan yerler vardır. Ancak kusurları daha çok olan yerlerin sayısı her zaman için çok daha fazladır. Ve tüm bu kusurlara daha çok dayanabilmek, daha az kusurlu olan yerlere doğru ilerlemede insanın gidişatını kolaylaştırır. Ve aslında o dayanıklılık ilerlemeyi sağlar. Çünkü insan zeki olsa da pes edebilir. Çok iyi görünse de pes edebilir. Ama dayanıklı olursa pes etmez. 

Yorumlar

  • Aslında hayatta en önemli şeylerden birisi dayanıklılık

  • dayanaklılık zor bir yetenek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun