Ekim 08, 2024

Dehanın Çeşitleri

Bir insanın belli konularda sahip olduğu yetenek ve beceriler son derece ilginç noktalara gidebilir. Hatta bir insan bir konuda daha iyi bile sayılabilir. Ancak deha sanlarının aksine çeşitli bir şeydir. Buradaki çeşitlilik ise belli başlı konularda insan aklının dehasının değişebilmesidir. Deha dediğimiz zaman aklımıza gelen günümüzde ilk örnekler bilim adamlarıdır. Ama bir konuda daha iyi olmak sadece bilim adamı olmak demek değildir. 

Dehanın Çeşitleri

Aslında dehanın tanımı yapılamayacak kadar komplike bir şeydir. Ama burada basit bir indirge etsek şöyle diyebiliriz. Deha belli bir konuda belki de hiçbir insanın erişemediği bir noktaya, bir yeteneğe, bir beceriye erişme halidir diyebiliriz. Örneğin bir insan bilim alanında bir dahi olabileceği gibi sanat alanında da bir dahi olabilir. Veya belki de bir futbol oyuncusu kendi alanında bir dahidir.

Dehanın Çeşitleri

Deha çok çeşitlidir. Ve bir insanın dehası o insanın aslında o konuda ulaşabileceği son nokta olduğu için muhtemelen sadece tek bir konuda bir insan deha olabilir. Başka konularda sadece iyi olabilir. Ama deha bir insanın ulaşabileceği tek bir noktadır ve çok çeşitlidir. Kişiden kişiye kimin hangi alanda deha olabileceği de değişir. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Keşfedilmemiş

Keşfedilmemiş

Dehanın Çeşitleri

Dehanın Çeşitleri

Yeteneğin Kısıtlılığı

Yeteneğin Kısıtlılığı

Çatışmanın Uzaması

Çatışmanın Uzaması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Keşfedilmemiş

probiyotik

Kutupların Yerdeğiştirmesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun