Eylül 17, 2024

Deneyerek Zaman Kaybetmek

Zaman, bir insanın kaybettiği zaman yerine koyamayacağı, yerine getiremeyeceği yegane kavramlardan bir tanesidir. Zaman gittiği anda bir daha geri gelmez. Geçirdiğimiz saniyeleri bile geri alamayız. Bu sebepten dolayı insanın zamanını nasıl geçirdiği çok önemli bir konudur. Ve zaman kaybetmek dediğimiz kavramı yaşamamak için aslında insanların bir şekilde bir çabası olduğunu söyleyebiliriz.

Deneyerek Zaman Kaybetmek

Burada çaba dediğimiz durum daha çok insanların birbirleriyle olan ilişkilerinden ziyade, hayatta bir yerlere gelmek için gösterilen her türlü çaba olarak düşünülebilir. Bazen insanların bir yerlere ulaşmak için gösterdiği çaba ve çalışmalar boş veya beyhude olarak düşünülebilir. Ancak gelecekte ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Eğer bir şeyler için çabalamazsak, olmayacak diye veya zaman kaybı olarak görürsek, bu zamanımızı hiçbir şey yapmadan, boş boş durarak harcadığımız veya kaybettiğimiz anlamına gelir.

Deneyerek Zaman Kaybetmek

Ancak hayatta istediğimiz veya ihtiyacımız olan şeylere ulaşmak için gösterdiğimiz bir çaba olursa, bunun elbette ki başarılı olma şansı yoktur. Örneğin, siz bir yandan bir işte çalışırken, bir yandan da başka bir şeyi öğrenmek için çabalıyor olabilirsiniz. Burada olay, bir şeyler deneyerek aslında zaman kaybetmektir. Denemek denememekten her zaman daha iyidir. Tabi başarısızlık ihtimali her zaman vardır. 

Yorumlar

  • bence de denemek daha iyi

  • Zaman kaybı diyemem

  • Denemiş olmak her zaman daha iyidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun