Eylül 19, 2024

Doğayı Anlamanın Yolu

Doğayı anlamanın yollarına baktığımız zaman aslında burada şu ana kadar insanlığın belki de keşfedebildiği tek bir en iyi yol olduğu görülür. O yol ise bilimdir. Bilim, doğayla ilgili her şeyi denemeyen olma yoluyla anlamamızı sağlar. Bugün bilimin geliştirdiği her şeye bakın. Hepsi aslında doğayla ilgili şeyler. Maddenin doğasıyla ilgili, insan doğasıyla ilgili, biyoloji, kimya, fizik. Hepsi doğanın kendisiyle ilgili şeyler. 

Doğayı Anlamanın Yolu

Bu sebepten dolayı doğayı en iyi anlamanın yolu aslında bilimdir. Ve bu sebeple aslında doğayla baş etmenin ve onun bizim önümüze sunduğu sorunların üstesinden gelmenin de en iyi yolu bilimdir. Doğa bize her zaman için bir sürü problemle çıkartır. Depremler, seller, volkan patlamaları, yıldırımlar. Bunların hepsi doğanın bize karşı koyduğu sorunlardır. Veyahut da vahşi hayvanlar.

Doğayı Anlamanın Yolu

Doğanın aslında pek çok aşaması ve kısmı insanlara karşıdır. İnsanların hayatta kalmasına karşıdır. Bu sebepten dolayı insanların hayatta kalmasının en iyi yollarından birisi yine bilimi anlamaktır. Doğayı bilimle çözmektir ki doğanın kendisine karşı koyduğu sorunlarla başa çıkabilsin. Düşünsenize, barınak yapıyor olmasaydık soğuk zamanlarda nasıl hayatta kalacaktık? Tarımı bulmasaydık ve geliştirmeseydik nasıl bu kadar çok insanı besleyebilecektik? Bilim sayesinde bugünlere geldik ve bilim sayesinde doğayı anladık. 

Yorumlar

  • Pek çok yolu var ama hiçbiri tam değil

  • Bilim her zaman için çok önemli olacaktır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Fenike Devleti'nin Kronolojisi

bubble30
Nielawore

YILDIZ OLUŞUM KARAKOLU: DİGEL BULUTLARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun