Ekim 23, 2024

Doğru Yoldan Kazanmak

Kazanmanın hayatımız boyunca pek çok çeşidini görebiliriz. Burada kazanmanın kötü yüzlerinden bir tanesi sadece tek bir doğru yol olmasıdır kazanmak için ve geri kalan pek çok yolun yanlış olabilmesidir. Veya şöyle desem daha doğru olur. Kazanmak için gereken doğru yolların sayısı kazanmak için gereken yanlış yolların sayısından her zaman için daha az olacaktır. Bu da dünya üzerindeki pek çok kazanımın aslında haksız ve yanlış olabildiğini bize göstermektedir.

Doğru Yoldan Kazanmak

Peki doğru kazanım nedir? İçinde neleri barındırmalıdır? Burada doğru kazanım için söyleyebileceğimiz ilk söz bir şeylerin kitabına uygun olarak yapılması haline doğru kazanım diyebiliriz. Ancak doğru kazanım sadece kitabına uygun olmak değildir. Çünkü bazı şeyler veya bazı yanlışlar kitaba uygun da yapılabilir. Burada doğru bir kazanım için gereken ikinci koşul ise, kazanımın her aşamasında getik değerlere uyarak bir kazanım elde etmektir. 

Doğru Yoldan Kazanmak

Örneğin, bir yolsuzluk yapılıyor ve para böyle kazanılıyor. Ama bu yolsuzluk yasalara uydurulamabilir. Bu yüzden yolsuzluğun kendisinin yapılmaması gerekir. Hem kurallara uygun, kitabına uygun, hem de getik değerlerden çıkmayan bir kazanım. İşte bu iki koşulu bulmak kazanımlarda neredeyse imkansız. Günümüzde bir bakın, kazanımların ne kadar böyle, ne kadar gerçekten doğru şekilde yapılıyor. 

Yorumlar

  • Yol önemlidir

  • Doğruluktan sapmamak lazım.

  • Kazanmak son derece zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun