Ekim 08, 2024

Dünya'nın Keşfedilmemiş Yerleri

Uzayı keşfetmeye çalıştığımız onca çalışma, onca çaba, onca emek varken aslında geçtiğimiz günlerde farkettiğim bir şey daha oldu ki o da, daha dünyayı bile tam olarak keşfedememiş olmamızdı. Bunun sebebi ise muhtemelen okyanusların dibine veyahut da yer katmanının belli bir seviye altına inemiyor olmamızdır. Şu ana kadar okyanuslarda keşfedilen en derin yer 11.000 kilometrelik bir derinlikten ibaret.

Dünya'nın Keşfedilmemiş Yerleri

İnsanların dünyayı açtığı en büyük çukur ise bildiğim kadarıyla 10 kilometre kadar derine inebiliyor. Peki, daha derinde ne var? Bunları biliyor muyuz? Veya tüm okyanus tabanlarını gezebildik mi? Belki de yerin altında yaşayan canlılar vardır dünyada ama çok daha derinde dediler. Hiçbirini bilmiyoruz aslında. Belki okyanusların dibinde yaşayan farklı türde canlılar vardır. Kaç tanesini biliyoruz?

Dünya'nın Keşfedilmemiş Yerleri

Veya yer kabuğunu kazdıkça altından ne tür canlılar çıkabilir? Ya da canlılar var mıdır acaba? Bilim adamları yerin altına doğru sonar tuttuklarını ve yerin altında ne olduklarını az çok bildiklerini söylüyorlar. Peki sonar haricinde sonarı da göremeyeceği şeyler olabilir mi? Bunları bilmiyoruz. Muhtemelen de uzun bir süre daha bilemeyeceğiz. Ancak anlaşılan şu ki daha yaşadığımız gezegeni bile tam olarak keşfedememişiz. İşin doğrusu bu. 

Yorumlar

  • Daha Dünya'yı tam olarak keşfedemedik

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Keşfedilmemiş

Keşfedilmemiş

Dehanın Çeşitleri

Dehanın Çeşitleri

Yeteneğin Kısıtlılığı

Yeteneğin Kısıtlılığı

Çatışmanın Uzaması

Çatışmanın Uzaması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Keşfedilmemiş

probiyotik

Kutupların Yerdeğiştirmesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun