Eylül 19, 2024

Farklı Bir Dil Okumak Gibi

İnsanlara bilimsel yazılardan ya da bilgi dolu içeriklerden uzaklaştıran şeyin eğlenceli olup olmadığını düşünebilirsiniz. Bu, bilimsel yazıların eğlenceli olmadığı veya bir roman kadar veya herhangi bir başka eser kadar eğlenceli veya keyifli olmadığı gerçeğini değiştirmez. Ama bilimsel eserlerin insanlardan uzaklaşmalarına sebep olan bir şey daha vardır. O şey ise bilimsel eserlerin anlaşılmayan dilidir.

Farklı Bir Dil Okumak Gibi

Hemen hemen her bilim dalında kendine az kelimeler ve bazen cümleler buluruz. Bunun örneklerini en çok tıpta görmekteyiz aslında. Hatta tıbbın neredeyse kendine ait bir dil vardır. O kadar çok anlaşılmadan veya bilinmeyen kavram kullanırlar ki insanlar genellikle bilimsel eserlerden uzak kalmayı tercih ederler.

Farklı Bir Dil Okumak Gibi

İşte bilimsel eserlerin insanlar tarafından çok fazla sevilmemesinin en önemli sebeplerinden birisi de budur. Bilinmeyen kelimelerin ve terimlerin kullanımı insanları bu tarz şeyleri okumaktan uzaklaştırmaktır. Çünkü pek çok insan bir şeyler okurken yarıda kesilip, herhangi bir kelimenin anlamını arayıp ondan sonra tekrar okumaya devam etmek istemeyecektir. Tabi bir araştırmacı değilse. İstemeyecektir. 

Yorumlar

  • Bilimsel okumalar her zaman için son derece zor oluyor

  • Her bilimin bir terminolojisi vardır

  • Herkesin anlayabileceği gibi olmalı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Fenike Devleti'nin Kronolojisi

bubble30
Nielawore

YILDIZ OLUŞUM KARAKOLU: DİGEL BULUTLARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun