Ekim 23, 2024

Geçmişin Sürekli Taklit Edilmesi

Bugün dönüp de geçmişe baktığımız zaman aslında günümüzde yapılan pek çok müziğin geçmişte yapılan müziklere benzediğini fark edebilirsiniz. Özellikle günümüzde geçmişe delik taklitler son derece artmaya başladı diyebiliriz. En azından müzik konusunda böyle. Peki bunun sebebi ne olabilir? Neden geçmiş daha çok taklit ediliyor da artık yeni şeyler daha az üretilebiliyor? Yoksa insanların yaratıcılığında bir problem mi ortaya çıktı?

Geçmişin Sürekli Taklit Edilmesi

Muhtemelen öyle oldu. Belki de insanlar artık eskisi kadar yaratıcı varlıklar değildir. Belki de bunun sebebi artık bir şeylere hızlı ve kolay ulaşmak istiyor olmalarıdır. Bir şeyler yaratan insanların geçmişte baktığımız zaman yarattıkları konuyla ilgili yıllarca uğraştıklarını görebiliriz. Bu müzisyenler için de böyledir. Peki şimdi kaç kişi gerçekten eğitim almış bir şekilde yıllarca müzikle uğraşıyor?

Geçmişin Sürekli Taklit Edilmesi

Muhtemelen çok az sayıda insandır. Geri kalan bütün müzisyenler ise teknolojinin onlara sunduğu nimetler sayesinde müzik yapabiliyorlar ve şarkılarını herkesle paylaşabiliyorlar. Aslında burada teknolojinin insanın içini kolaylaştırması ve insanın müzikte uzmanlaşma konusunda tembelliğe kaçması, artık yeni ve iyi eserler ortaya konulamamasını ve sürekli olarak geçmişin tekrar edilmesine sebep olmaya başladı diyebiliriz. 

Yorumlar

  • Geçmiş kadar iyisi yapılamıyor

  • Tarih tekerrürden ibarettir

  • Kolaya kaçıyor insanlar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun