Ekim 23, 2024

Gizliliğin Bozulması

Bir insanın hayatta gizlediği pek çok şey olabilir. Ancak hayatta gizlediği pek çok şeyin gizli kalmasının çok büyük önemi ve gizli olmasının büyük sebepleri vardır. Burada gizlenen her şey bir zafiyet oluşturabileceği gibi bir caydırıcılık ya da güç unsuru da oluşturabilir. Eğer gizlenen şey bir bireyin zaaflarıysa veya bir topluluğun bir kurumun zaaflarıysa orada gizlenen şeyin gizli kalması gücü arttıracaktır. 

Gizliliğin Bozulması

Ancak gizlenen şey eldeki mevcut gücün kendisi ise burada gücün gizli kalması yine bir güç artışına sebep olacaktır ve caydırıcılık yaratacaktır. Görüldüğü gibi her iki durumda da, yani hem zafiyetlerde hem de güç, mevcut güç söz konusu olduğunda, zaafların gizlenmesi ya da gücün gizlenmesi son derece büyük bir önem kazanıyor. Gizlilik hem büyük bir güç unsuru hem de bir caydırıcılık yaratıyor.

Gizliliğin Bozulması

İşte bu durumda gizliliğin bozulması, yani eldeki mevcut güçün ve zaafların tümüyle ortaya çıkması, son derece büyük bir güç kaybına sebep olabilir. Hatta olur da. Artık herkes sizin zayıf noktalarınızı bildiği gibi sizin ne kadar gücünüz olduğunu da biliyordur ve sizinle nasıl baş edeceğini, size karşı nasıl mücadele edebileceğini anlamış ve sizi çözmüş olur. Gizliliğin bozulması bir insanın başına gelebilecek ya da bir kurumun başına gelebilecek en kötü şeydir. 

Yorumlar

  • Güç kaybettirebilecek bir şey

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun