Eylül 18, 2024

İletişim Kurmadaki Amaç

İletişim kurmak her insanın zorunda olduğu bir konu olsa da, iletişim kurmaktaki amaç insanların birbirleriyle iletişim kurmaktaki amaçları, aslında onların birbirleriyle olan samimiyetlerini de belirlemede büyük bir ölçüt olacaktır. İletişim kurmak her insanın zorunda olduğu bir konu olsa da, iletişim kurmaktaki amaç insanların birbirleriyle olan samimiyetlerini de büyük bir ölçüde belirleyecektir. Çünkü buradaki amacın ne olduğu, aslında insanların ne kadar konuştuğu veya ne kadar konuşmadığıyla da ilgili olacaktır. Bugün insanlara baktığımız zaman, iletişim kurmaktaki üç ayrı amacı görebiliriz.

İletişim Kurmadaki Amaç

Bunlar eğlenmek, paylaşmak, çözüm bulmak. Paylaşmak için iletişim kurmak ve eğlenmek için iletişim kurmak arasındaki en temel fark, paylaşmak için iletişim kurmak insanların genellikle duygularını veya kendilerine bir şeyler hissettiren olayları paylaşmak için iletişim kurmasıdır. Ancak eğlence için kurulan iletişimde herhangi bir duygusal paylaşım göremeyebilirsiniz. Sadece eğleniyor olabilirler o anda. Bu, eğlenmek için iletişim kurmakla paylaşmak için iletişim kurma arasındaki en önemli farkı oluşturur.

İletişim Kurmadaki Amaç

Veyahut da paylaşmak için iletişim kurmanın biçine sadece duygusal paylaşımları değil de, örneğin yaşanan olayların da anlatıldığı, olayların da paylaşıldığı durumları koyabilirsiniz. Çünkü bu da bir paylaşımdır sonuçta. Bir de çözüm bulmak için kurulan iletişim vardır ki bu hepsinden daha farklıdır. Burada sadece ve genel olarak bir sorunun çözümüne odaklı olarak iletişim kurulur. Burada iletişim kurma konusundaki farklılıklar insanların birbirleriyle olan samimiyetini önemli bir ölçüde etkileyecektir. Farklı amaçlarla iletişim kuran insanların birbirleriyle anlaşabilmeleri genellikle kolay olmayacaktır. 

Yorumlar

  • İnsanları birbirinden ayıran en önemli şeylerden birisi

  • Bin bir farklı ihtimal var bence

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun