Eylül 21, 2024

İletişimde Ara Statüler

1 ile 0 arasında ara değerler vardır. 0,5 gibi, 0,6 gibi, 0,003 gibi. Bu ara değerleri siz istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. İletişimde de ara değerler olabilir. Mesela, yetişimde sıfırı hiç alakasız olduğunuz veya tanışmadığınız birisi olarak düşünelim. Biri de çok yakın olduğunuz birisi olarak düşünelim. Peki, sizin açınızdan ara değerleri nasıl tanımlayabiliriz o zaman? Mesela, arkadaş denilen bir ara kavram olabilir mi?

İletişimde Ara Statüler

Ya da, bir insana arkadaş demeniz için ne olması gerekir? Ya da arkadaş ile dost arasında bir şey. Belki de arkadaştan biraz daha yüksektir, bire daha yakındır. Bu tanımları siz aslında kendiniz yaparsınız. Kimse gelip size burada ara kısımları anlatamaz. Çünkü ara kısımların ne olduğu veya kriterlerin ne olacağı da yine insanlar insana değişen bir durumdur.

İletişimde Ara Statüler

Kimi insan için dost denilen birisi, onun zor zamanında yanında olması gereken bir kişiyken, kimi insan içinse dost denilen kişi sadece zor anında değil, her anında yanında olması gereken bir kişidir. Asla yanından ayrılmamalıdır. Mesela tanımlar insanlar insana değişir. Bu yüzden ara değerler de insandan insana belirlenir. İletişim matematik gibi sayısal temellerin üzerine oturtulamayacağı için de her şey özner olarak kalır. Bu yüzden yine tanımı yapacak olan sizsiniz. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hep Olmayacak

Hep Olmayacak

Güvenlik Endişesini Kullanmak

Güvenlik Endişesini Kullanmak

İletişimde Ara Statüler

İletişimde Ara Statüler

Aslında Bize Ait Değil

Aslında Bize Ait Değil

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun