Eylül 16, 2024

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

Birisi veya birileri herhangi bir şeyin imkansız olduğunu söylediği zaman, bu kişilerin aslında bilgi düzeylerinin ya da hayatı olan bakış açılarının biraz sığ olabildiğini anlayabilirsiniz. Çünkü imkansız dediğimiz şey hem kişiden kişiye göre değişir hem de dönemden döneme göre değişir. Peki bu ne demektir tam olarak? Bunun anlamı şudur. Önce kişisel olarak imkansızı bir tanımlayalım. Bir çocuk düşünün, 5 yaşında bir çocuk olsun. Bu çocuğun 100-150 kilo ağırlık kaldırabilmesi mümkün müdür? Değildir değil mi? Yani 5 yaşında bir çocuk bunu kaldıramaz. Ama bir sporcu bunu kaldırabilir. Ya da bir çocuktan da örnek vermeyebiliriz.

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

Aynı şeyi iki yetişkin arasında da kıyaslayabiliriz ve sporcu ağırlık sporuyla uğraşan bir yetişkin 200-250 kiloluk ağırlığı kaldırabilirken bunu normal bir insandan bekleyemeyiz. Bu ağırlığı kaldırmak sporcu birisi için imkânlı iken normal birisi için imkânsızdır. Bir de dönemsel olarak imkânsızlığı tanımlayabilirsek şöyle tanımlayabiliriz. Bundan sadece 150-200 yıl önce insanların aya çıkması mümkün müydü? Böyle bir şeye inanan birisi var mıydı? Bir araç yapıp insanları aya götürebilmenin imkânlı olduğuna inanılıyor muydu? Tabii ki de hayır. Buna imkânsız derdi herkes.

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

Kime sorsanız imkânsız derdi. Hele 300-400 yıl öncesine gitseniz bunu hayal eden birisini bile bulmanız çok zor olurdu. Ama yıl 1960'lara geldiğinde insanlar yaptıkları bir araç sayesinde aya çıkabildiler. Ve imkânsız olarak görülen şey imkânlı oldu. Bu da imkânsızlığın dönemselliği anlamına gelir. Bugün başarılamayan bir şey, bugünün imkânlarıyla başarılamayan bir şey yarın başarılabilir. Bu yüzden imkânsız aslında sadece sizin için imkânsızdır. Başka birisi için olmayabilir. Kendinizi değiştirerek imkânsızı imkânlı hale getirebilirsiniz. Ve çalışarak. Tabii her şey için değil. Bazı şeyler gerçekten imkânsızdır. Ama pek çok şey için insanlık bunu yapabilir. 

Yorumlar

  • Aslında gerçekten imkansız olan şeylerin sayısı son derece azdır

  • Çok şeyi yapabiliriz ama her şeyi değil

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Özgür Sorumluluk

Özgür Sorumluluk

Sahip Olamadıklarımızın Tepki Yaratması

Sahip Olamadıklarımızın Tepki Yaratması

Kandırılan Taraf

Kandırılan Taraf

Çocuklukta Yaşananların Normalleşmesi

Çocuklukta Yaşananların Normalleşmesi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Özgür Sorumluluk

probiyotik

Osmanlı Hava Birliği

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun