Eylül 25, 2024

İnsan Etkisinin Azalması

Bundan 100-150 yıl öncesine kadar dünyada yapılan her işte insan etkisi çok daha fazlaydı. Bundan 400-450 yıl öncesine gittiğimiz zaman ise insan etkisi o eski 150 yıl önceki dönemden de çok daha fazlaydı. İnsan etkisinden kastettiğim şey ise herhangi bir yapılan işte, kurulan medeniyette, yapılan bir keşifte insanın kendisine ne kadar rol oynadığıdır. Burada zaman geçtikçe ve medeniyetin içine teknoloji karıştıkça insanın etkisi dün geçtikçe azalmıştır.

İnsan Etkisinin Azalması

Teknoloji geliştikçe insan etkisi azalmıştır. Teknolojinin kritik gelişimi ise sanayi devrimiyle olmuştur. Sanayi devrimi gerek üretim şekillerinde, gerekse gemilerin denizde ilerlemesinde, taşımacılık sektöründe büyük değişimlere yol açmıştır. Buhar motoru insanın etkisini büyük oranda makinelere bırakmıştır. Sanayi devrimi insanın etkisini azaltmış ve onu farklı alanlarda gelişmeye yönlendirmiştir. Ve sanayi devriminden beri pek çok teknolojik devrim yaşanmıştır.

İnsan Etkisinin Azalması

Bugün ise gelinen noktada insanlar yapay zekayı geliştirdikçe aslında kendileri yerine düşünebilecek, bilim üretebilecek, teknoloji üretebilecek bir zeka da geliştirmeye başladılar. Ve bu insan etkisinin daha da azalacağı anlamına geliyor. Tabi eğer yapay zeka gerçekten bir şeyler üretmeyi başarabilirse, insan etkisi gün geçtikçe daha da azalıyor yapılan işlerde. 

Yorumlar

  • olabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hazırlanmak

Hazırlanmak

İnsan Etkisinin Azalması

İnsan Etkisinin Azalması

Kalabalıklar İçinde Kaybolmamak

Kalabalıklar İçinde Kaybolmamak

Hala Bıraktığın Yerdeler

Hala Bıraktığın Yerdeler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hazırlanmak

probiyotik

Tesla ve Edison

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun