Ekim 16, 2024

İyi Gözlem ve Bilgi

Bir şeyi yaşayamamak ama onu gözlemleyebilmek veya deneyememek ama onu gözlemleyebilmek, gerçekte olup bitenleri alnıma konusunda bizlere son derece yardımcı olabilir. Ancak bazı şeyler vardır ki sadece gözlemleyerek anlayamayız. Çünkü bazı olaylar bizim algılarımızı aşar. Her insanınkini aşmaz ama bizimkini aşabilir. Bu durumda ise devreye bir şey daha sokmak gerekir. Başka birisinin anladığı ve aktardığı bir bilgiyi kendi gözlemlerinizle birleştirdiğiniz zaman gerçeğe ulaşma konusundaki ihtimaliniz son derece yükselecektir.

İyi Gözlem ve Bilgi

Tabi bir şeyin gerçeğini anlamanın en iyi yolu onu yaşamaktır veya direkt daha yakından gözlemleyebilmektir. Çünkü yaşarken hem daha yakından gözlemleyebilir hem de olayın içinde olduğunuz için olaylar sıralamasını tüm ayrıntılarıyla görebilirsiniz. Bununla birlikte gözlem ve bilgi gerçeğe yaklaşmanızı sağlar çünkü bilgi sizin gözlemlediğiniz olaylara anlam vermenizi sağlar.

İyi Gözlem ve Bilgi

Böylece uzaktan bakınca da orada neler döndüğünü anlamanız pek zor olmaz veya neler olduğunu anlamanız pek zor olmaz. Tabi dediğim gibi hiçbir şey gerçek bilginin yerini tutamaz. Yani olayı hem görüp hem duyup hem yaşayıp hem hissederseniz gerçekten ne olduğunu çok daha iyi anlarsınız. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ayrı Ayrı

Ayrı Ayrı

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

İyi Gözlem ve Bilgi

İyi Gözlem ve Bilgi

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ayrı Ayrı

probiyotik

Venedik’te Türk Ticaret Bölgesi

bubble30
Nielawore

WHAT HAPPENS IF THE SUN GOES OUT?

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun