Ekim 23, 2024

Kalite Tanıtılmadığı Sürece Değeri Anlaşılmaz

Herhangi bir şeyin kalitesini ölçmek için genellikle kullanılan birkaç tane ölçüt vardır. Bunlardan birincisi bir insanın öznel görüştür. Çünkü kalite dediğimiz şey bir noktada bir insanın kişisel görüşüyle ilgilidir. Size göre kaliteli olan şey başkasına göre kalitesiz olabilir. Öznel görüşün haricinde ise herhangi bir şeyi kaliteli yapan unsur o şeyin aslında amaçlandığı konuda ne kadar iyi olduğudur. 

Kalite Tanıtılmadığı Sürece Değeri Anlaşılmaz

Mesela bir akıllı telefon amaç olarak sizin internete girmenizi, telefon görüşmeleri yapmanızı, hafızasında bir şeyler saklamanızı, fotoğraf çekmenizi, video izlemenizi, bir sürü şey yapmanızı sağlar. Peki bunları ne kadar iyi yapmanızı sağlar? İşte bu o telefonun kalitesini belirleyecektir. Ancak şöyle bir durum vardır. Bir şey ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer onu tanıtmadıysanız ya da bilinmiyorsa aslında o kalitenin toplum için hiçbir anlamı yoktur.

Kalite Tanıtılmadığı Sürece Değeri Anlaşılmaz

Çünkü bilmediği şeye insanlar ulaşamaz da veya bilmedikleri şeyi kullanmak da istemezler. Bir şeyin bilinirliğini sağlanmadan aslında toplum açısından hiçbir faydası ya da anlamı olmayacaktır. Önce tanıtım, ondan sonra yarar sağlanmaktadır aslında. Bu yüzden bir şeyi iyi tanıtmak son derece önemli bir konudur ve son derece kritik bir konudur. Pek çok insana ulaştırırken bir de doğru tanıtmak lazım. Yalan yanlış değil. Kalite tanıtıldığı kadar toplum için anlamlıdır. 

Yorumlar

  • Bir şey tanıtıldığı kadar değer görebilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun