Eylül 19, 2024

Kandırılan Taraf

Herhangi bir şekilde bir iletişimin devam etmesini veyahut da oluşmasını sağlayan önemli faktörlerden birisi, bir tarafın bir şekilde kandırılan taraf olmasıdır. Burada kandırılmak terimi kötü alınabilen bir terim olsa da aslında bu günlük hayatta hemen hemen her iletişimde gördüğümüz bir şeydir. Genellikle sosyal iletişimlerde bir taraf diğer tarafla ilgili pek çok şeyi bilemez. Ve o iletişim bu şekilde devam eder uzun zaman boyunca.

Kandırılan Taraf

Ve o bilmedikleri sayesinde aslında bu iletişim devam eder. Eğer o kişi bilmemesi gereken onca şeyi bilseydi iletişimde bu şekilde devam etmeyebilirdi. Ama bilmiyor ve iletişim bu şekilde devam etti yıllarca. Dediğim gibi kandırılan taraf olmasa iletişim belki de bitecek. Bu sebepten dolayı pek çok iletişimde kandırılan bir taraf olabiliyor.

Kandırılan Taraf

Burada da bir insan için en önemli husus kandırılan taraf olmaktan kaçınmasıdır. Tabi bu da daha uyanık birisi olarak ya da daha gerçekçi birisi olarak mümkündür. Bazı insanlar kandırılmayı tercih eder. Gerçeklerle yüzleşmek istemez. Bazı insanlar ise isteseler de gerçekleri algılayamazlar. O anki bilgi ve tecrübeleri, gerçekleri idrak etmeye yetmez. Ve kandırılırlar. Ama bir insan bir gerçeği ortaya çıkarmak isterse de o gerçek er ya da geç ortaya çıkar. 

Yorumlar

  • Her zaman için kandırılan bir taraf oluyor ne yazık ki

  • Pek katılamadım

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun