Ekim 23, 2024

Kaos İçinde İlerleyebilmek

Kaotik bir yapım insana son derece korkutucu gelebilir. Büyük bir belirsizlik ve o belirsizliğin sorgu ölü göreme hali. Bunu şöyle anlatabiliriz. Önce düzeni bir tanım getirelim ve kıyaslama yapalım. Örneğin düzen sizin her ay yaptığınız işte aldığınız maaşın belli olmasıdır. Düzen sizin her sabah kalkıp bir işe gidip dönmenizdir. Düzen sizin her gün süpermarkete gittiğinizde yiyecek bir şeyler bulabileceğiniz bir ortam olmasıdır.

Kaos İçinde İlerleyebilmek

Düzen siz her gün eve döndüğünüzde evinizin orada olmasıdır. Yani temel ihtiyaçlarınız olan barınma, yeme içme ve bunun gibi ihtiyaçlarınızı her gün düzenli olarak karşılayabilmeniz bir düzene bir örnektir. Bu durumun kaos hali ise şudur. Örneğin bir savaş çıktı ve eviniz, iş yeriniz, o gıdaya ulaşabildiğiniz süpermarkete hepsi yıkıldı. Artık hiçbir şeyin garantisi yok. Ne yiyecek bulabilirsiniz, ne barına bilirsiniz, ne de maaşınız yeter.

Kaos İçinde İlerleyebilmek

Zaten paranın da bir önemi kalmaz o dakikadan sonra. İşte kaos budur. Bu durumda nasıl ilerleyebilirsiniz? İşte bu durumda ilerlemek tamamen sizin bilişsel ve fiziksel becerilerinizi anlık olarak ne kadar iyi kullandığınıza bağlıdır. Yani kaotik bir ortamda hayatta kalabilmeniz için önünüze gelen her fırsatı son derece iyi değerlendirmeniz gerekir ve o fırsatları görmeniz gerekir. Ve o fırsatları herkesten önce değerlendirmeniz gerekir. İşte kaos içinde ilerlemenin belki de en kısa ama en iyi tanımı bu olabilir. 

Yorumlar

  • bu bu hafta ben

  • Kaos insanın tüm yeteneklerini ortaya çıkartır

  • Bence kaos o değildir ama farklı bir bakış açısı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun