Ekim 23, 2024

Kontrolden Çıkan Durumlar

Hayatımızın içinde kontrolümüzden çıkan ve kontrolümüzden çıktığı için de bizi ya da başkasına etki edebilecek bazı durumlar yaratma potansiyelimiz pek çoğumuzda vardır. Bunu bir tepenin başından ufak bir kar topunu alıp bırakmak gibi düşünün. O kar topunu yapmak ve bırakmak bizim inisiyatifimizdir ama o kar topunu bıraktıktan sonra o kar topunun hangi yöne gideceği, ne kadar büyüyeceği, nelere sebep olabileceği bizim kontrolümüzde değildir. İşte bu tam olarak bizim kontrolümüzden çıkan bir durumdur. Ve hayatımızda bu tarz durumları yaşamamız sanki kime isabet edeceği belli olmayan bir kurşunu ateşlememiz gibi bir şeydir.

Kontrolden Çıkan Durumlar

Bu tarz durumlar yaşama potansiyelimiz ne yazık ki hepimizde olan bir şey olduğu için aslında hayatımızı da kontrol etme şansımız yoktur. Buradaki en büyük detay bilmediğimiz bir olayın kontrolümüzden çıkıp çıkamayacağını da bilemeyeceğimiz için bilmediğimiz bir şey denediğimizde böyle bir risk alıyor olmamızdır. Eğer bir şeyin nasıl sonuçlanacağını veya ne yaparsak nereye karşılaşacağımızı tam olarak bilebilseydik o zaman zaten kontrolümüzden çıkacak veya zararlı bir şey dönüşecek herhangi bir olaya imzamızı atmazdık.

Kontrolden Çıkan Durumlar

Ama hayat bu kadar basit değil. Her şeyi bilemiyoruz, her şeyi göremiyoruz bu sebepten dolayı. Büyük hatalar da yapabiliyoruz. İlk başta bizim kontrolümüzde gibi görünen olaylar sonrasında kontrolümüzden tamamen çıkabiliyor. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun