Ekim 23, 2024

Kurulamayan Düzen

Kurulmuş olan her düzen, yapılmış olan her yapıt, bir şekilde bozulmaya ya da çürümeye doğru gider. Zaman, her zaman için düzenli olanın bozulmasının, yeni olanın eskimesinin ve iyi olanın daha kötüye gitmesinin sorumlusudur. Zaman aktıkça iyi olan daha iyi, düzenli olan daha düzenli hale gelmez. Zaman, kaosu düzene değil, düzeni kaosa doğru götürür. Bu sebepten dolayı düzen kurmak aslında ne yazık ki pek mümkün değildir.

Kurulamayan Düzen

Yani bir düzen kurabilirsiniz ama o düzeni kurmaktan daha zor ve zahmetli olan ise o düzeni yerinde tutabilmektir. Bu sebepten dolayı aslında, yani kurulan düzenin yerinde durmasının sağlamanın çok zahmetli olmasından dolayı ve bunun aslında bitmeyen bir mücadele olmasından dolayı insanların kurduğu her düzen bir gün bir şekilde yıkılmıştır. Aslında bir düzeni sabit tutmanın en iyi yolu onu kaotik dengeler üzerine kurmaktır.

Kurulamayan Düzen

Bu kaotik dengeler ise kaosun zaten kendisi, değişimin kendisi bunlardır. Eğer siz bir düzeni zaten değişebilecek şekilde kurarsanız, o zaman zamanla düzenin bozulmasının bize bir zararı olmaz. Çünkü o düzeni zaten değişeceği yöne doğru evirirsiniz. Yine bir düzen kurarsınız ve kurduğunuz düzen size ait olacak şekilde devam eder. Bunun haricinde bir düzen kurmak ise ne yazık ki pek mümkün değildir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Tıpkı büyük bir filozofun dediği gibi. 

Yorumlar

  • Her şey bozulma eğilimindedir

  • ay bu çok zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun